Schakers SMB mikken op plaats bij eerste drie

donderdag 13 september 2007
SMB ondervond dat degraderen pijnlijke gevolgen kan hebben. Twee toppers verlieten de Nijmeegse schaakclub, die het afgelopen seizoen verdween uit de meesterklasse. Willy Hendriks, die afgelopen weekend zijn tweede grootmeesterresultaat behaalde, verkaste naar De Toren in Arnhem. Het jeugdige talent Robin Swinkels koos voor meesterklasser Utrecht. "Geen kwade gezichten bij ons. Willy kreeg gewoon een goed aanbod van De Toren. En Robin wilde meesterklasse blijven spelen. Van beiden kunnen we het begrijpen", licht teamleider Joost Retera desgevraagd toe.

Anton van Rijn, vorig jaar vaste invaller, verhuisde naar de in de derde klasse uitkomende stadgenoot UVS. Hij was daar al lid. Hoe vulde SMB de vacatures in. Retera: "We konden alleen uit het tweede putten. Cees Koopmans, Jochem Aubel en Erik van Heeswijk spelen dit seizoen in het eerste. Cees deed dat al eens eerder."

Strijdt Met Beleid is ingedeeld in de eerste klasse B. Voor een gedegradeerd team dreigt altijd het gevaar van verder wegglijden. Retera: "Het is een spannende poule. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik heb wat gecijferd. Voor wat het waard is, we staan tweede qua teamrating."

SMB mikt op een plaats bij de eerste drie. Het Limburgse Voerendaal, met in de gelederen grootmeest Gerhard Schebler, en Stukkenjagers uit Tilburg lijken de grootste concurrenten. Overmorgen begint SMB in Leiden tegen Oegstgeest'80.

Formatie SMB:
Hans Klip
Fitzgerald Krudde
Dharma Tjiam
Joost Retera
Stan van Gisbergen
Carl W├╝stefeld
Vincent Deegens
Cees Koopmans
Jochem Aubel
Erik van Heeswijk

(De Gelderlander)