Uit de koker 7

woensdag 19 september 2007
SMB2 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van HSC met het minimale verschil van 3,5 – 4,5. Gezien het ratingverschil geen slechte prestatie. Bovendien had het “afgeslankte” eerste team de top van het tweede afgeroomd: nummer 1, 2 en 3 van het tweede van vorig jaar ‘promoveerden’ naar het eerste. SMB2 bestaat uit Jaap Houben, Hylke Veenstra, Bram Rijkschroeff, Martine Middelveld, Ruben Hogenhout, Wouter Knoop, Roy van den Hatert en Paul Waenink. Wouter Dinjens en Lars Kurstjens vielen deze keer in voor Jaap Houben en Hylke Veenstra. Jaap was als invaller door het eerste opgeëist, en Hylke zat ergens in een heel ander deel van de wereld.

SMB2 zal dit jaar wel niet kampioen worden, maar het is toch mijn favoriete team. Als het een beetje meezit zal er in deze stukjes geen kwaad woord over hen te lezen zijn. Zes van de acht spelers spelen mee in de clubcompetitie, waar je ze wekelijks bezig kunt zien (rechts helemaal achter in de hoek van de zaal).

Op zaterdag 6 oktober spelen ze thuis tegen Zevenaar. Aan het eerste bord speelt daar een zeer talentvolle jonge speler, Vincent Rothuis, met een rating van 2393. Maar vrees niet, Vincent heeft in de eerste ronde verloren van een speler met een rating van 2094! Het zou prachtig zijn als we de zaal overspoelen met supporters. En passant kun je dan een blik werpen op de minder onbekende mannen van het eerste, die dan een thuiswedstrijd spelen tegen RSR Ivoren Toren uit Rotterdam.

Koker