home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Uit de koker 8

woensdag 19 september 2007
Koker had een dezer dagen een gesprek met Cas Aubel. Tot nog toe trekt hij vooral belangstelling doordat hij met drie nullen onderaan bungelt. Ik citeer:

“Ze hebben het duidelijk op mij gemunt. De eerste ronde lootte ik Robin, een jeugdspeler die dit seizoen de overstap naar de senioren heeft gemaakt. Na mijn nederlaag dacht ik: dat heb ik gelukkig gehad, volgende week een gewone schaker! Nee dus. De koker werd leeggeschut op een manier dat ik ook de andere overgestapte jeugdspeler, Roel, tegenover mij kreeg. Die dacht: wat Robin kon, kan ik ook. Aldus geschiedde. Meer overgestapte jeugdspelers waren er niet, dus dat had ik achter de rug. Wie schetst mijn verbazing dat er nog een derde uit de koker bleek te stappen: Julia Termeer (ja, een dochter van...). Zij werd door Robin en Roel gesard met de opmerking dat zij van mij hadden gewonnen en dat zij dat nog maar eens moest zien na te doen. Dan heb je het als oudere al verloren: een ongelijke behandeling zou naar discriminatie rieken! De motivatie om te winnen was volledig afwezig. Maar het feit dat Julia won lag niet aan mij maar aan haar. Met de manier waarop dwong ze respect bij mij af. Nadat ze al mijn eerdere slechte zetten had afgestraft, kwam er als klap op de vuurpijl een damezet waarmee ze mijn toren in de penning nam. Ik dacht dat simpel op te lossen door de toren met een pion te dekken. Maar (de) dame (van) Julia sloeg desondanks toch mijn toren. Pas toen zag ik dat er, als ik de dame nam, een paardvork zou volgen op mijn koning en dame. Ik heb, geloof ik, nog nooit zo snel na een zet opgegeven. Fraai werk, Julia! En nu maar afwachten of er nog een vierde jonge hond in de koker zit, die ze weer op mij afsturen om me te verscheuren. Leve het Keizersysteem!”

Tot zover Cas. Voor hem is de aardigheid er misschien wel af als hij weer tegen een gewone schaker moet spelen. Dan komt er natuurlijk geen hond meer naar zijn partijen kijken. Of misschien de jonge honden waarover hij min of meer liefkozend sprak?

Koker

wachtwoord vergeten?