Jeugdafdeling begonnen aan nieuw seizoen

zaterdag 22 september 2007
De jeugdafdeling van onze schaakvereniging is vrijdag 31 augustus met nieuw elan aan het nieuwe schaakseizoen begonnen. Er waren de eerste speelavond weer veel vertrouwde gezichten en gelukkig ook enkele nieuwelingen die ik hierbij wekom wil heten. Bram, Nick, Brian, Joep, Nina welkom!
Vanaf oktober zullen wij schaakles gaan aanbieden op 2 basisscholen. Martin Winkel is bereid gevonden donderdag 4 oktober op Montesorischool Heyendaal te starten, terwijl ondergetekende na de herfsvakantie een korte cursus van 6 weken start op basischool de Hazesprong. Wij hopen hiermee leden te werven. De extra prijzen die te winnen zijn bij het toernooi dat op het einde van de lessenreeks wordt gehouden liegen er dan ook niet om: enkele maanden tot een half jaar gratis lid van onze vereniging (wie zou dat niet willen?).
Ook de verschillende pagina's van het jeugdgedeelte van onze website zijn inmiddels van een update voorzien. Wekelijks zijn hier de actuele standen terug te vinden. Nieuw dit jaar zijn de ratinglijst en de prijspuntenlijst. Om de rating te kunnen bepalen wordt van de zelfde software gebruik gemaakt als bij de senioren.
Ook toernooibezoek en deelname aan de externe competitie worden niet uit het oog verloren. Op zondag 30 september zal de jeugd met 3 teams afreizen naar Mierlo, voor het jaarlijkse rapidtoernooi voor teams. De externe competitie start op zaterdag 3 november. Ik hoop u hierover te zijner tijd te kunnen berichten.
Pieter van Groenestijn