Uit de koker(tjes) 12

woensdag 3 oktober 2007
Dit eenmalig afwijkende opschrift (hoge uitzondering) is een eerbewijs aan Gerard voor het fraaie stukje huisvlijt waarmee hij ons dinsdagavond verraste. Had het bestuur ons net opgescheept met een plank voor de kop, laat Gerard ons allemaal op een houtje bijten. Een honderdtal kleine pvc-buisjes (kokertjes) met daarin even zovele ijslollystokjes. Het zag er gelikt uit! Ik ben overigens blij dat mijn naam op een gunstige plaats in het alfabet zit. Anders zou ik mezelf nooit hebben gevonden. De volgende keer neem ik een bril mee. Kan ik eindelijk eens lezen hoe alle andere spelers heten.

Aan die kennis bestaat duidelijk grote behoefte. Huub en Valentijn meenden zelfs te weten dat alle spelers in volgende afleveringen van UIT DE KOKER een keer zullen worden genoemd. Ik moet er niet aan denken… Maar zij zelf zijn nu in elk geval vermeld. Dat hebben ze toch maar mooi bereikt. Het verheugt me te mogen vaststellen dat ik in ieder geval minstens twee lezers heb. En ik verdenk er nog een aantal van dat ze deze stukjes lezen.

Een van die lezers is blijkbaar Henny Goverde. Die was kennelijk zo geschrokken van een opmerking in een van de vorige “kokers” dat hij gisterenavond prompt verloor. Verliezen van Ruben is overigens geen schande. Verliezen van Bram evenmin. Het lot bracht hem bij Julia. Zij was die avond heel vroeg thuis.

Koker