home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Uit de koker 13

zondag 7 oktober 2007
Dit weekend logeerde een speler van het eerste team bij mij. Dat zouden ze meer moeten doen, de spelers van het eerste, logeren bij een clublid. Je leert elkaar kennen. Je doet verrassende ontdekkingen. Wat direct opvalt is dat het gewone mensen zijn. Evenals wij staan ze uren in de file om in Nijmegen te komen. Ze eten boterhammen met worst. Ze zijn vriendelijk en beleefd, zoals gewone logees. Ze praten niet over schaken als je er niet zelf over begint. Ze wekken de indruk dat ze jouw partijen boeiend vinden en van hoog niveau. En ze nodigen je uit om op zaterdagmiddag te komen kijken naar hun partij in de KNSB-competitie.

Dat heb ik gedaan. En ik heb braaf gekeken naar de partij van mijn logé. Maar die was al gauw klaar. Remise. Eigenlijk kwam ik overigens voor SMB2, zoals bekend dit jaar mijn favoriete team. Ons vertrouwde speellokaal was vergeven aan anthropologen, wat kennelijk geen schakers zijn. Onze teams waren verbannen naar een achterbaks bijgebouwtje, La Calêche geheten, op zijn Hollands gezegd Het Koetshuis. Geen soort van speelruimte! Als dat maar goed zou aflopen. Niet dus. Die middag was ik, na Gerard van Pelt en Jaap Stork, de derde SMB-supporter. Daarmee was het wedstrijdlokaal stampvol, zodat de thuisblijvers deze keer gelijk hadden. Later zag ik ook Lars nog, en Christ. Toen was er binnen inmiddels wat ruimte gekomen, want toen zaten verschillende spelers buiten in het zonnetje te analyseren, met onze gloednieuwe borden zo maar op de keien. Mag dat?? Het deed Gerard van Pelt zichtbaar pijn.

Om mij zelf te kwellen ben ik weggegaan toen beide teams op achterstand stonden, met nog enkele partijen te gaan. Ik heb dus lang in onzekerheid verkeerd over de afloop. Had ik die maar nooit geweten! Mijn dierbare tweede verloor met 6-2, het eerste morste een wedstrijdpunt door niet verder te komen dan 5-5.

SMB 2 bestond uit Bram, Jaap (Houben), Ruben, Wouter Knoop, Hylke Veenstra, Paul Waenink, Roy en Pieter. Eigenlijk allemaal spelers die goed zijn voor een vol punt. Bram trof (het niet met) Vincent Rothuis, een speler met een rating van 300 à 400 hoger. Toch had Bram hem nog bijna te grazen. Waarom de anderen samen niet meer dan twee punten scoorden, is me een raadsel. Het antwoord zullen we binnen enkele dagen lezen in het verslag van Wouter of van een door hem aangewezen reporter.

Koker

wachtwoord vergeten?