Uit de koker 17

woensdag 24 oktober 2007
Camillo Colombani. Kent je die naam nog? Ik had nog zo gezegd: onthoud die naam!

Nou zeg ik wel eens meer wat. Zoals pas nog weer. Koker, zei ik tegen me zelf. (Denk nou niet dat ik me zelf altijd met Koker aanspreek. Dat doe ik alleen bij hoge uitzondering.) Koker, zei ik dus tegen mij zelf, waarom schrijven de teamleiders en spelers van SMB 1 tot en met 8 (uitgezonderd die van SMB 5) geen verslagen van hun externe competitiewedstrijden? Terwijl ik nog zo gezegd heb dat ze dat moeten doen! Koker, zo vervolgde ik tegen me zelf, ligt het misschien aan jou? Schiet je tekort in de voorlichting over dat onderwerp? Of moeten ze gewoon stevig op hun donder krijgen van het bestuur? Daar is een bestuur toch voor? Of niet soms? Ik zal het ze eens gaan vragen. Mijn bevindingen volgen in aflevering 18, of 20, of 30, of 100.

Maar op dit moment houd iets anders mij meer bezig. Want wat zie ik op de ranglijst van 16 oktober? Staat daar op plaats 1 een mij onbekende persoon, met 0 wedstrijden gespeeld, die de hoogste waarde krijgt toegekend. Moet wel een heel bijzondere schaker zijn. Remco de Leeuw. Nooit van gehoord. Toch niet een pseudoniem van Camillo Colombani? Na een surftocht over het schakersnet heb ik hem gevonden: een van de topspelers van ASV1. Door het bestuur aangekocht met het geld dat is ontvangen voor de transfer van Willy Hendriks naar een andere Arnhemse club?

Remco mocht dinsdagavond in zijn eerste wedstrijd bij SMB meteen tegen de voorzitter spelen. Die eer is mij nooit beschoren. En vele anderen evenmin. Hij begreep niet goed dat hij voor die eer moest betalen door het punt aan Jacques te laten. Ik vrees dat hij binnenkort op eenzame hoogte staat. Hoogste tijd voor onze bestuurders om een aantal spelers van het eerste en tweede ertoe te bewegen weer aan de interne competitie mee te doen.

Overigens: welkom Remco de Leeuw.

Koker