Nieuwe speellocatie voor de senioren

zondag 1 augustus 2004
Dinsdag 22 juni werd de knoop doorgehakt in de speciaal bijeengeroepen ledenvergadering: we gaan verhuizen. Na bijna 29 jaar Klokkentoren gaan de senioren naar een nieuwe locatie en laten zij de jeugdleden achter in het oude vertrouwde wijkcentrum.

Het komende seizoen start op dinsdag 31 augustus in café Groenewoud, op de Groesbeekseweg 227. Hiermee is SMB niet langer de oudste. Met een 240-jarige leeftijd overtreft Groenewoud ons ‘155-jarige cluppie’ aanzienlijk.

Een nieuwe clublocatie stond al voor lange tijd op het verlanglijstje van een aantal van onze leden. Maar er waren ook veel leden die de verhuizing niet zagen zitten. Geen van beide groepen heeft voorrang gekregen in de beslissing. Maar op basis van argumenten heeft het bestuur de verhuizing door laten gaan.

Een gezonde club betekent aanwas op alle fronten: jeugd, studenten, jongeren en ouderen. Met de jeugd zit het wel goed. We hebben met SMB een zeer bloeiende jeugdafdeling, en die zullen we houden ook. Met de ouderen zit het ook goed, en ook daar zullen we alles aan doen om dat zo te houden. Toch mag SMB kritisch naar zichzelf kijken, als het gaat om jongeren en studenten. Dit is de groep waaruit de motor van de vereniging zou moeten bestaan: uit jongeren en studenten die de energie, tijd en zin hebben om een evenement te organiseren, die het leuk vinden om de interne competitie draaiende te houden, of die een bestuursfunctie op zich willen nemen. Deze groep is binnen SMB aan het verdwijnen.

De vereniging kan een nieuwe impuls goed gebruiken en met de verhuizing naar Groenewoud is een eerste stap gezet. Een gezellig café is nu eenmaal aantrekkelijker voor studenten en jongeren dan een wijkcentrum. Natuurlijk gaat alles nu niet vanzelf. Om meer jongeren en studenten aan te trekken, zullen de nodige acties en evenementen georganiseerd moeten worden. De volgende stap hangt af van wat we er met z’n allen van maken... [Hylke Veenstra]