Koker 26

zondag 18 november 2007
Jelle schijnt onlangs verkondigd te hebben dat hij hoopt nooit meer een reglementair punt te krijgen. (Nou, ik lust er wel pap van.) Wat is hij veranderd! Een aantal jaren terug mocht hij als jochie op een zondagmiddag invallen bij SMB 9. Zijn tegenstander kwam niet opdagen. En blij dat Jelle was met zijn reglementaire 1-0!! Alsof hij de Nederlandse kampioen had verslagen. Zou dat er ooit in het echt van komen?

Volgens mij heeft Jelle andere ambities. Ik heb hem er nog nooit op betrapt dat hij tijdens zijn partijen naar zijn bord keek. Zijn blik dwaalt permanent alle kanten op, en dat is gewoonlijk niet een geamuseerde blik. Als ik hem zo zie, denk ik: The king is not amused. (Tot mijn ergernis weet ik niet meer waar die tekst vandaan komt.) Nooit naar het bord kijken, dat is nagenoeg gelijk aan blind schaken. Toen wist ik het plotseling. De ambitie van Jelle is ooit het wereldrecord blindschaken verbeteren! Dat schijnt in de orde van grootte van circa 40 partijen te liggen.

Even een correctie op dat not amused. Een paar weken geleden zag ik een geamuseerde grijns op zijn gezicht, toen zijn vader (volledig uit vorm) systematisch en grondig door Cas werd ingemaakt. Dat zou mijn zoon mij niet moeten lappen. Hij had naar huis kunnen lopen!

Maakt Jelle enige kans het wereldrecord blindschaken te breken? Ik ga geen zout strooien in zijn open wonden, maar dat hij nou dit seizoen geweldig op dreef is… Kijk maar eens naar de uitslagen van dit seizoen. Maar er is nog hoop: lees de boeiende verslagen van Robin over SMB AB2, waarin Jelle een centrale rol speelt. Zou hij daar wel naar zijn bord kijken?

Koker