Koker 28

zondag 25 november 2007
Verslag.
Verslagenen.
Verslagen.

Dit is de korte samenvatting van de gebeurtenissen van zaterdag 24 november 2007. SMB 1 smadelijk verloren met 3½-6½, SMB 2 smadelijk verloren met 1½-6½. Jaap Stork, Henny, Valentijn, Cas, Fred, Jacques de voorzitter en Christ hoeven niet verder te lezen want zij hadden samen massaal gevolg gegeven aan de oproep naar Groenewoud te komen. Zij weten er dus het fijne van. Alleen, het was niet fijn om te weten.

Mijn favoriete SMB 2 kon Bram weer in zijn midden tellen, maar Martine zat in Turkije haar best te doen om wereldkampioen te worden, en captain Wouter Knoop had een lege plaats in SMB 1 moeten opvullen. Invallers waren Pieter en Roy. Zij droegen samen (Roy) bij met in totaal een halfje (Pieter liet met een zucht van opluchting zijn vlag vallen). Wie scoorden er eigenlijk? Bram droeg ook bij met een halfje. Hylke tenslotte ook nog. Drie halfjes. Het lijkt wel een bestelling bij de bakker. Alleen lusten de honden geen brood van dit resultaat. Waar gaat het met SMB 2 naar toe?

SMB 1 zal zoals gewoonlijk zelf wel voor een verslag zorgen. Al is het maar een stukje in de krant. Ik wil alvast verklappen dat Erik van Heeswijk de enige was die zijn partij won. Teamleider Joost, tot dan goed voor drie uit drie, kwam niet verder dan een halfje. Hij had daarvoor en voor de prestaties van zijn team geen ander woord dan een woord dat niet past in de standing van deze kokers. Dat een van de steunpilaren van het team, Dharma, het wegens ziekte moest laten afweten, had geen beslissende invloed op de uitslag.

Verslagen dropen de teams uit Groenewoud weg.

Koker