Jeugdnieuws

zaterdag 15 december 2007
In de interne competitie is afgelopen vrijdag begonnen aan de 2e periode. Dit betekent dat de eerste prijswinnaars van dit seizoen bekend zijn. In groep 1 wist Robin Oostrum, de traditionele nek-aan-nek race met Balder Stalmeier in zijn voordeel te beslissen. Enigszins verrassend was de overwinning van Artur Swanenburg in groep 2. Thalia Stalmeier wist in groep 3 nipt Ravi voor te blijven, terwijl groep 4 is gewonnen door Robert Swanenburg. Hij promoveert samen met Brian Baier. Laatsgenoemde verdiende de prijs voor de snelste stijger op de ratinglijst (+158). Op basis van prijspuntenlijst waren er prijzen voor Robin Oostrum, Rijk Mercuur en Cliff Bleeker.

Succes was er in de externe competitie. Het AB- team wist zich te plaatsen voor de nacompetitie en ook het D-team slaagde hierin overtuigend! Of ook het e-team zich hiervoor geplaatst heeft is nog onduidelijk, maar het heeft ook een goede kans. Voor verslagen en standen verwijs ik naar het gedeelte over de externe jeugdcomeptitie hier op de site.


Om nieuwe leden te werven is er de afgelopen maanden schaakles gegeven op twee basisscholen. Nu is het natuurlijk van belang deze potentiele leden te interesseren voor onze jeugdvereniging. Dit gaan we onder andere proberen te bewerkstelligen met een open avond op vrijdag 1 februari 2008.

Pieter van Groenestijn