home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Koker 37 (Kerstverhaal)

donderdag 20 december 2007
Vanwege de naderende kerst had Koker zijn schaakstukken bespoten met zilveren glitter en zijn bord versierd met miniscule flikkerende ledjes in diverse kleuren. Als nou zijn tegenstander maar geen bezwaar zou maken… Zou hij tegen Rob moeten? Dan kon er een probleem rijzen. Die huldigt het principe 'regels zijn regels', en daar zit wel iets in. Maar geldt dat ook in de kersttijd?

Koker wilde voorstellen een levende SMB-kerstgroep te vormen. Dat zou misschien een groter succes worden dan de verrichtingen van sommige teams. De os en de ezel kiezen was niet zo moeilijk. Nu zij kerstvrede hebben gesloten, mogen die rollen dit jaar natuurlijk naar Oscar en Valentijn gaan. Koker kan niet beslissen wie de os is en wie de ezel, want hij is niet de baas van SMB. Dan Jozef en Maria. Martine? Heeft nog niet echt een moederfiguur. Dan valt die rol automatisch toe aan Ilona. Zou ze wel willen? In de kerststal mag niet worden gerookt. Is slecht voor het kindje, slecht voor de os, slecht voor de ezel, slecht voor Jozef. Maar die kan tijdens een rookpauze natuurlijk wel even op het kindje passen. Wie moet Jozef zijn? Een rol voor het laatst aangekomen lid? Is goed voor een snelle inburgering in de club. Dus Luuk mag Jozef zijn. En dan het kindje. Wie moet in godsnaam het kindje in de kribbe spelen? (Het hoeft overigens niet per se in godsnaam. Het mag ook in vredesnaam.) Heeft iemand misschien nog ergens thuis een piepklein kindje liggen? Of zullen we een lekkere mollige schaker uitkiezen? Niels misschien? Roy? Bepaald niet mollig, en een beetje te groot. Wat hebben we tegenwoordig toch van lange schakers. Neem Roel, neem Yannick. Misschien kunnen die samen met Roy de drie koningen zijn. Als ze knielen voor het kindje, worden ze tot redelijke proporties teruggebracht.

Jacques is de baas, dus hij mag de herder zijn. Voor schapen is er keuze in overvloed. Koker wil wel meeblaten. Hoort de lezer eens een ander geluid van hem.

Fijne feestdagen!

Koker

wachtwoord vergeten?