Wie heeft SMB 8 zien spelen?

donderdag 17 januari 2008
De vierde ronde leverde de eerste "echte" thuiswedstrijd op. (De andere, onechte thuiswedstrijd was in Het Dorp tegen de vereniging van die naam.) Het team had zich bij voorbaat al verheugd op grote belangstelling van de clubgenoten. Maar die zaten ook competitiewedstrijden te spelen.

Het bijzondere van dit verslag is, dat het is geschreven door iemand die niets van de partijen heeft gezien. Ik had het veel te druk met mijn eigen partij. Alleen op het bord van mijn buurman heb ik zo nu en dan een blik geslagen. Het was vreselijk om te zien. Jaap (Stork) was totaal van slag en liet zich in een uur tijds afslachten. Lange tijd had ik goede hoop dat verliespunt volledig te compenseren. Maar toen mijn tegenstander na lange tijd remise aanbood, ontwaakte ik uit die roes. Consultatie van de teamleider leverde het advies op dat maar direkt aan te nemen. We bleken namelijk al met 3½-½ achter te staan. Het halfje kwam van Paul, de nullen van Ilona en van invaller Luuk. Nadat ik de stand op 4-1 had gebracht, was er nog even tijd om aandacht te geven aan de andere Jaap (Schuld). De pionnenstructuur op dat bord rook eveneens naar remise, en daartoe werd tenslotte ook besloten.

Wat mankeert er aan SMB 8? Drie halfjes aan de borden 1, 2 en 3, en drie volle verliespunten aan de drie laagste borden. Misschien moeten we fuseren met SMB 7.

Cas Aubel