home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Re: Koker 41

vrijdag 1 februari 2008
Van: Jos
Titel: Koker

Ik vraag me af waarom Koker zich zo opwindt over het gebruik van "zijn" naam. Natuurlijk was het niet handig om de naam Koker onder een stukje te zetten wat niet door de gebruikelijke Koker geschreven was, omdat het blijkbaar onder de lezers bekend is wie Koker is. Ik beschouwde zelf Koker meer als een soort vervanging voor het teloor gegane clubblad. Nog steeds heeft niemand de moed gehad dit over te nemen. Ik vind dat prima hoor, maar ik vind het behoorlijk ver gaan om te eisen dat iemand publiekelijk zijn excuses aanbiedt voor het gebruiken van een pseudo-anoniem.

Maar als jij er beter door slaapt Cas: ik heb dat stukje geschreven en ik verbaas me er nog steeds om dat het verwijderd is zonder het terug te plaatsen nadat ik inzag dat de naam Koker onhandig was. Blijkbaar heeft alleen Koker het recht om opiniestukjes te plaatsen en is niemand anders gerechtigd onder een pseudoniem te plaatsen. Ik zal het dan ook nooit meer doen, wees daar niet bang voor.

Is het nu goed? Een simpele vraag was genoeg geweest hoor. Maar niemand heeft gevraagd wie die nep-koker dan was, en ik vond het niet nodig dat iemand het wist. Dat diende immers geen doel. Dat er openlijk beschuldigingen of geruchten de ronde gaan doen is toch vooral een kwestie van degenen die die geruchten verspreiden en niet van mij.

Misschien komt het bovenstaande wat hard over, maar ik ben een beetje geschrokken van de ophef die blijkbaar om niks is ontstaan. Als het aan mij ligt gaan we dan ook gewoon vanaf nu weer als clubgenoten verder. Het gastenboek zal er in ieder geval weinig last van hebben, dat is wel wat gewend.


Oorspronkelijke tekst "Koker 38" (woensdag 23 januari 2008)

De koker was gisteren onverbiddelijk: trouw lid en onmisbare kracht bij het opzetten van ons strijdmaterieel Valentijn Phijffer was voor aanvang van de schaakavond zo druk in de weer dat hij vergat zijn houtje in de koker te werpen. Met als gevolg dat zijn houtje ook niet op de indelingsplank lag toen de indeling gemaakt moest worden. Arme Valentijn! Ook zijn hoop die gevestigd was op competitieleider Gerard bleek ongegrond: Valentijn bleek niet de enige die Gerard vriendelijk groet aan het begin van de avond, dus ook dat was geen garantie voor indeling.

Het resultaat was de omgekeerde wereld: hoewel ook Huub zich tegenwoordig moet aanmelden zat toch hij te spelen om kwart over acht, terwijl ons aller Valentijn zonder partij bleef zitten! Koker verwonderde zich over de ophef die dit alles teweeg bracht. De regels zijn toch duidelijk, niet? Misschien moet Valentijn deze tweede ronde een uitzonderingspositie krijgen en standaard ingedeeld worden. Hoewel... heeft hij dat wel nodig om een uitzonderingspositie te hebben binnen de club? Het moet gezegd: zonder personen als Valentijn zou de club een stuk minder levendig zijn. En Koker houdt wel van enige levendigheid, ook op de clubavond.

Koker zag ook dat er een oproep was voor tips die leiden tot de terugkeer van Koker. Zoals u wellicht gemerkt heeft is het de laatste tijd rustig op de website van SMB. Dat kwam niet alleen door het traditionele ontbreken van sommige wedstrijdverslagen, maar ook Koker was er tussenuit. Een gebrek aan inspiratie? Koker weet het niet, maar hij roept Koker op om ons weer te voorzien van verse stukjes. Koker houdt immers van enige levendigheid, ook op de site!

Koker

wachtwoord vergeten?