home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Koker 43

vrijdag 15 februari 2008
Het schijnt van het toeval afhankelijk te zijn wie je bij het openen van de SMB-website op de foto ziet. Nou, vergeet dat toeval maar! Het zijn altijd dezelfde (en niet de mooiste) leden (soms niet-leden) die je aanstaren of die quasi-nonchalant doen alsof ze schaken. Nee, natuurlijk noem ik geen namen. Zo wijs ben ik wel. Een enkele uitzondering durf ik wel te maken. Wat te vinden van de foto van… maar ja, wie is dat eigenlijk? In het bijna pikkedonker zit iemand met zijn hoofd tussen zijn handen verstopt. Verder veel jeugd, meestal ook in de duisternis. Moeten die niet vóór het donker thuis zijn? Zo niet, dan kunnen ze ook wel op dinsdagavond bij de senioren meedoen. Na me door het duister te hebben heengeworsteld eindelijk een foto waarop je duidelijk Frits herkent: verreweg de mooiste foto die de website kent.

De vorige aflevering besloot Koker met de wijze woorden: laten we maar weer gewoon gaan schaken. Nou, een mooie boel was dat. Het begon op zaterdag: wedstrijden van het eerste en het tweede. Om met het tweede te beginnen (zijn ze ook eens eventjes eerste): ik noteerde en passant een vol punt van teamleider Wouter (Knoop). Die was zo blij dat hij me bijna ongevraagd beloofde een verslag te schrijven. Paul (Waenink) noteerde ook een vol punt, maar dat dankte hij aan de afwezigheid van zijn tegenstander. En dan was er nog een halfje van Martine. Verder allemaal nullen. Het eerste handelde niet in nullen maar in halfjes: zeven stuks. Daar win je geen wedstrijd mee wanneer je er ook nog twee nullen aan toevoegt. Zie verder het verslag van teamleider Joost.

Laten we maar weer gewoon gaan schaken. De verwachtingen waren nu gericht op de dinsdagavond. Het achtste speelde thuis tegen ASV 10, en het vijfde tegen Het Kasteel 2. Om met dat laatste te beginnen. SMB 5 beschikt over een keur van spelers met veel praatjes, aangevuld met Henk van den Berg. Die praat niet maar schaakt. Het mocht hem maar half baten: remise. Dat werd ook de uitslag van de hele match: 4 – 4. Voor relevante en niet relevante details verwijs ik naar de SMB-site en het zogenaamde gastenboek.

Laten we maar weer gewoon gaan schaken. Die van het achtste hadden dat prima begrepen. Ze gingen achter het bord zitten en zorgden gezamenlijk voor 3½ - 2½. Daarmee stegen ze pardoes van plaats acht naar plaats vijf. Is dat wellicht een vingerwijzing om de teams van het achtste en het vijfde ook eens van plaats te laten wisselen? Zie voor de match het nuchtere verslag van Cas.

Laten we maar weer gewoon gaan schaken!

Koker

wachtwoord vergeten?