home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Koker 48

vrijdag 21 maart 2008
Deze Paasbijdrage is geheel gewijd aan SMB.

Aan SMB, haar teams, haar leden, haar borden en haar stukken.

Het team van de opgewonden standjes blijft buiten beschouwing. Dankbaar hebben we dinsdagavond genoten van de rust die hun afwezigheid meebracht.

In die weldadige rust werd SMB 3 uit de OSBO-bekercompetitie gespeeld, en leek SMB 8, dat een uitwedstrijd thuis mocht spelen (de tegenstander had de regeltjes niet goed gelezen) op weg naar een sensatie tegen titelkandidaat Toren 8 uit Arnhem-Zuid. De twee laagste borden van ons achtste hadden al snel voor een 2–0 achterstand gezorgd, en Hugo, aanbord 3, dacht dat je door voortdurend remise aan te bieden vanzelf remise zou scoren. Niet dus. Aan de twee hoogste borden werden verrassende overwinningen binnengehaald door Paul en Jaap (Schuld). Aan Cas toen de opgave te zorgen voor een gelijkspel. Hij deed vreselijk zijn best, niemand zal het ontkennen, maar met nog een paar minuten op de klok liet hij zich, oververmoeid van het zijn best doen, mat zetten. De zaal stroomde leeg, want verder was er niets meer te beleven.

Wat overbleef, waren de borden en de stukken. En Gerard (Eickmans). Dankzij hem waren de borden en de stukken al weer spoedig voor eenieglijk onzichtbaar. En keerde de rust weer terug. (Foutje van de auteur: het was toch een rustige avond?)

SMB 1 en SMB 2 treden volgende week zaterdag (29 maart) weer aan voor een thuiswedstrijd. Het eerste tegen Caïssa. Als ze winnen houden ze nog een kans op kampioenschap en promotie. Het tweede is helaas al gedegradeerd naar de 3e klasse van de KNSB. Ze kunnen nu vrijuit spelen voor hun eerste wedstrijdpunt van dit seizoen. Krijgen we misschien eindelijk toch nog een verslag van dit team.

Ook het vierde is inmiddels geruisloos gedegradeerd. Het derde kan kampioen worden door fors uit te halen tegen het laag geplaatste Bennekom 2. Het zesde heeft zijn laatste strohalm gegrepen en moet nu winnen van PION 5. Lijkt me een zware dobber.

Er is nog een team (naast het tweede) waar we werkelijk nooit iets van horen: SMB 7. Nu moeten ze niet denken dat ik hun taak overneem. Als ze iets interessants te melden hebben, en volgens mij hebben ze dat, zouden ze zich misschien alsjeblieft een heel klein beetje kunnen uitsloven.

En het achtste? Gaat prima. Kan niet degraderen, kan niet kampioen worden. Kortom, een solide middenmoter. Of is het middenmotor?

Allemaal prettige paasdagen gewenst, ook die van het vijfde.

Koker

wachtwoord vergeten?