Extreem sterke bezetting terrassenschaaktoernooi

zondag 26 mei 2002
Onder redelijk goede weersomstandigheden vond afgelopen zondag, 26 mei, het eerste SMB terrasenschaaktoernooi plaats. Op de kade aan de Waal waren 8 gelegenheden bereid gevonden de schakers te huisvesten. Toernooidirecteur en organisator Jochem Aubel maakte, om de vaart erin te houden, bij de indeling gebruik van het naijlend Zwitsers, zodat al tijdens de ronde de indeling gemaakt kon worden voor de ronde erna.

Alle teams hadden een getracht een originele naam te bedenken en sommige slaagden daar ook in. Achter deze namen gingen sterke teams schuil. Van de 60 deelnemers had meer dan een derde een rating van boven de 2000. Er waren zelfs zes 2300+ spelers (Dharma Tjiam, Maurice Peek, Xander Wemmers, Eric de Haan, Martijn Dambacher en Jeroen Willemze). Een jeugdteam van SMB, uitkomend onder de naam Stijdend Ten Onder, wist in dit geweld maar liefst 11 bordpunten bij elkaar te spelen. Lars Kurstjens (1600) haalde tegen een gemiddeld tegenstand van ongeveer 1850 een score van 5 uit 7.

Het winnende team bestond uit spelers van de Stukkenjagers 1 (Tilburg) dat uitkomt in de eerste klasse landelijk. Topscoorder van het toernooi Maurice Peek (7 uit 7 aan bord 1) werd vergezeld door: Cor van Dongen, Gerben Veldkamp en Enrico Vrombout. Achter de "Stukkenzagers" werd "Blunderdog" (Dharma Tjiam, Carl Wustefeld, Jan-Willem Siebers en Gerard van Ewijk) op ruime afstand tweede. De strijd om de derde plaats was wel spannend. De Swindelaartjes (Paul Span, Niels Ondersteijn, Tim Mazajchik, Bob Jansen) wisten 3 ploegen een half bordpunt voor te blijven.

Al met al een geslaagd toernooi en hopelijk de start van een jaarlijks terugkerend evenement.