Roy van den Hatert en Myrna Tjiam winnen A-groep Generatietoernooi

zaterdag 6 april 2002
Afgelopen zondag, 6 april 2002, vond weer het jaarlijkse generatietoernooi plaats. Bij dit toernooi vormt een jeugdlid samen met moeder, vader, zus, broer, tante, oom, nicht, neef, oma, opa, buurvrouw of buurman een team. Het jeugdlid speelt tegen een ander jeugdlid en de respectievelijke teamgenoten spelen ook tegen elkaar. Het totale deelnemersveld bestond dit keer uit 29 teams die verdeeld waren over 4 poules.

De A-groep, met de sterkste jeugdspeelers, werd enigzins verrassend een prooi voor Roy van den Hatert en Myrna Tjiam. Roy behaalde 5,5 uit 6 en zijn medespeelster 3,5 punt uit evenveel partijen. Jelle van Deemen werd met zijn vader tweede, terwijl Lars met zijn vader beslag wist te leggen op de derde plaats.

De B-poule werd een prooi voor Renze, die een sterk spelende oom had uitverkoren om met hem te spelen. Julia en haar vader bleven Robbert en Frans Lapoutre nipt voor op onderling resultaat van de jeugdspelers.

De hoogste eer in de C-poule was weggelegd voor Sjoerd en zijn moeder. 3 overwinningen met 2-0 en 4 keer een gelijkspel volstonden hiervoor. Aangezien Christiaan van Ludo won werd eerstgenoemde samen met zijn medespeler de tweede plaats op te eisen.

Het onderling resultaat van de jongste deelnemer bracht ook de beslssing in de D-poule. Kaz, die samen met Joep speelde en zelf alles won, bleef daardoor Koen Smetsers, die samen met zijn vader meedeed, voor. De derde plaats ging naar Daniel die zijn neef Bram had weten over te halen om mee te doen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, dat volgend jaar zeker weer op de agenda zal staan.