home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

AB-jeugd speeldag 2

maandag 10 november 2008
Wat valt er te beleven op Nijmegen CS om kwart voor 9 op een zaterdagochtend in november? Fietsen parkeren, kaartjes kopen en in de trein stappen zou je zeggen. Je fiets parkeren is al een kunst op zich in de gratis fietsenstalling, maar kaartjes kopen bleek nog lastiger. Dagretour, Zwolle, 4 tickets, pinnen, en ja doe maar een bonnetje. De kaartjes worden keurig geprint. Dan komt Roel aanlopen, met een kaartje in zijn hand. Gelukkig doen ze bij het loket niet moeilijk en kunnen we één kaartje restitueren. Als in een spannende film hoor ik opeens mijn naam roepen, het is niemand minder dan Oscar “Oost-Mediterraan” Mercan Cano! Hij moet een andere trein hebben dan wij, en om iets voor negenen vertrekken we naar Zwolle.

De speellocatie bevindt zich nog op dezelfde plek als de vorige keer. Vandaag heeft Guus de eerste ronde vrij, en dus nemen (in bordvolgorde) Dennis, ik, Roel en Rijk plaats voor de partij tegen Wageningen. De wedstrijdleider heeft niet voor notatiemateriaal gezorgd, en dus is een begeleider van het Zutphense team, die wel blaadjes bij zich heeft, de spreekwoordelijke Sjaak. Roel zorgt snel voor de 1-0, Dennis voor de 2-0 en ik maak er gewoon vrolijk 3-0 van. Rijk kijkt wat minder vrolijk, en heeft daar alle reden toe. Na nog wat dingen te hebben geprobeerd met een toren minder, realiseert hij zich dat het een kansloze poging is. Het is 3-1 geworden, een mooi begin.

Het duurt nog anderhalf uur tot de volgende ronde begint, en moe als we zijn hangen we een beetje onderuitgezakt op wat stoelen in een hoekje van de zaal. Rijk is enigszins uit zijn humeur omdat hij zo stom verloren heeft en de volgende ronde vrij heeft, en er daarnaast ook niemand 3d-weggeef-krimpschaak wil spelen tegen hem. Guus wordt erop uitgestuurd om uit te vinden wat De Toren gedaan heeft in de 1e ronde: hetzelfde als wij, en dus staan we op bordpunten nog bovenaan.

De tweede ronde vandaag is tegen ASV. Met een jacht op Dennis’ record aantal zetten sta ik na iets meer dan vijf minuten al twee kwaliteiten voor, en niet lang daarna is het 1-0. Dennis heeft het opvallend lastig tegen iemand met een rating van 1100-, maar na een afwikkelingsfout van zijn tegenstander is het gedaan, staat het 2-0 en lijkt de partij binnen. Guus verliest echter en Roel staat materiaal achter. Na ook nog een loperoffer tegen twee pionnen is remise het meest haalbare. Het is vreemd genoeg zijn tegenstander die het, in een sterk op remise lijkend eindspel, aanbiedt. Roel accepteert het zonder te klagen dat zijn tegenstander eerst een zet moet doen. Met 2½-1½ houden we nog steeds het maximum aan matchpunten.

Omdat Roel op tijd naar het voetballen wil, neemt hij de 3e ronde vrij. De derde ronde is tegen Schaakmaat 3, dat net als de Toren en wij 8 matchpunten heeft, maar daar wel een wedstrijd meer voor gespeeld heeft. Dennis heeft vrijdagavond nog even kort wat partijen van zijn tegenstander bekeken, om niks aan het toeval over te laten. Hij wint dan ook vrij snel van Remko Huzen. Naast mij lijkt Rijk goed uit het Nimzo-Indisch te komen tegen Jonathan Wolvers. Plotseling mist hij echter een paardvork, en de intern nog ongeslagen Rijk lijkt af te stevenen op zijn tweede nederlaag van de dag. Guus begint wat moeilijk, maar komt sterk terug en staat zelfs gewonnen, als hij door zijn tijd gaat. Gelukkig kan hij remise claimen omdat Daniël Wolvers geen materiaal meer heeft om mee te kunnen winnen. Rijk verliest niet veel later, en het staat 1½-1½, met alleen mijn partij nog bezig tegen Marion Severijnen. Het ziet er allemaal niet erg vrolijk uit met een flinke achterstand in tijd en een dreigende koningsaanval, maar mogelijk onder invloed van hele vieze snoepjes besluit ze tot een torenruil waarna ik haar paard kan winnen. Met nog 2 minuten aan mijn kant van de klok geeft ze gelukkig op, waardoor we ook deze laatste ronde van de dag winnen. We staan gedeeld 1e met De Toren, die we in december treffen op de laatste speeldag, opnieuw in Zwolle.

Op de laatste speeldag gaan we voor het kampioenschap van de 1e klasse, ook al moeten we daarvoor nog afrekenen met sterke tegenstanders als Pallas en De Toren. Niks is onmogelijk!

wachtwoord vergeten?