home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Eerste succes van SMB 3

dinsdag 16 december 2008
Het was een feestelijk gebeuren tijdens het 32ste lustrum van SMB. Op een dag als deze zou een overwinning de feestvreugde net datgene geven wat je nodig hebt voor een optimale sfeer. Onze tegenstanders uit Zuthpen staan iets hoger aangeschreven. Zelf hebben we inmiddels 3 keer verloren en staan flink in de gevarenzone. Toch waren we optimistisch gestemd. Waar dat vandaan kwam kan ik ook niet goed uitleggen.

De middag was nog maar net begonnen, de taarten nog eens niet eens aangesneden en daar liep Dennis al vrolijk rond. Hij had in korte tijd een stuk voorsprong en even later de partij in zijn zak. Het ging zo snel zo makkelijk alsof het hem geen moeite kostte. Zo kon hij op zijn gemak een lekker stuk taart aansnijden.

Zou het dan toch gaan lukken? De ander borden stonden over het geheel genomen redelijk maar het kan bij ons op het einde van de middag zo verschrikkelijk mis gaan. Dus durfde ik niet te optimistisch te zijn vooral doordat ikzelf zo beroerd speelde. Uiteraard keek Désiré weer tegen een remisestelling aan maar met zwart op bord drie was dit natuurlijk prima. Dus ook hij kon rustig aan de taart.

Lars speelde op bord twee met erg veel zelfvertrouwen. Hij stond al snel beter en bouwde zijn voordeel rustig uit totdat zijn tegenstander er genoeg van had. 2,5-0,5. Het had er alle schijn van dat het ging lukken toen ook Huub zijn punt binnenhaalde. Het valt me op dat hij evenals vorig seizoen sterk invalt. (Hij mag nog een keer meedoen.) 3,5-0,5!!

Echter het was niet allemaal halelulia. De twee Peters stonden er beroerd voor. Peter Schut ging dan ook voor de 40ste zet ten onder. Daarbij was zijn sterke tegenstander wel op een lager bord gezet. Zelf had ik toen ook al de vlag moeten strijken in een partij waarin mijn tegenstander voortdurende de meerdere was. Ons resultaat werd echter meer dan gecompenseerd.

Christ was een pion achter gekomen en het zag er zorgelijk uit. Daarna kwam hij gewonnen te staan met wat hulp van de tegenstander. Kennelijk begonnen de zenuwen bij hem ook een rol te spelen, want hoe win je nu een gewonnen partij? Allerlei wijsneuzen om hem heen hadden het allang gezien maar als je daar zit is het toch anders. Uiteindelijk zonder onnodige risico's werd het punt langzaam maar zeker binnengehaald. Dit betekende een 4,5-2,5 tussenstand en de definitieve winst voor het team.

Op dat moment was de spanning er ook vanaf voor Jeroen die voor de afwisseling op bord 1 was gezet. Met de zwarte stukken nog wel. De strijd was lange tijd gelijk op gegaan maar zijn tegenstander wist dat hij op winst moest spelen. Jeroen speelde echter geheel in strijd met zijn karakter rustig telkens de juiste zet die het evenwicht in stand hield. Zijn tegenstander deed zetten zonder daarbij enig risico te nemen. Lopertje naar voren, lopertje naar achteren, koning naar links, koning naar rechts. En die Jeroen wilde maar niks verkeerd doen. Toen de strijd elders beslist was werd ook deze partij remise geven.

Opvallend was deze middag de goede score van de jeugd met 2,5 uit drie op bord 1 2 4!! De vijf ouderen haalde samen 2,5 punt. Met wit wonnen we alle partijen terwijl we met zwart twee keer remise speelden. Een duidelijk overwinning dus. We hebben het weer in eigen hand. De kansen om niet te degraderen wel te verstaan. Is dit de ommekeer? Natuurlijk gaan we op wintertraining en zullen we als de velden weer bespeelbaar zijn sterker zijn dan ooit.

En toen gingen de taartdozen opzij en konden we gaan feesten en het bleef nog lang onrustig in de stad.

SMB 3    - Zutphen    5-3
Jeroen Clermonts    - Hans Hagendijk    0,5-0,5
Lars Kurstjens    - Ngib Zafari    1-0
Désiré Fassaert    - Kees Henstra    0,5-0,5
Dennis Jaheruddin    - Alexander Sahakian    1-0
Peter van den Berg    - Frank Postema    0-1
Christ Verstegen    - Jan Blaak    1-0
Peter Schut    - Daniel Alink    0-1
Huub Jansen    - Olaf Wilgenhof    1-0

wachtwoord vergeten?