Flinke deelname in OSKA

donderdag 2 september 2004
De top in het aanstaande Open Schaak Kampioenschap Arnhem (OSKA op 3, 4 en 5 september) wordt steeds sterker. Rob van Helvoort, die afgelopen seizoen voor Rijswijk uitkwam, kan tot de favorieten gerekend worden. De oorspronkelijk uit de jeugd van SMB voortkomende Van Helvoort is al de zevende deelnemer met een ELO boven de 2200.

De strijd om het OSKA zal waarschijnlijk voor het eerst in haar bestaan meer dan 100 deelnemers trekken naar het grand-café van het Lorentz Kennisintensief Ondernemerscentrum. Het deelnemersveld groeit echter niet alleen in aantal, maar ook in sterkte. Zo zal naast de internationale schaakmeesters Martin Senff en Gerhard Schebler (hoogste ratinghouder met 2470) uit Duitsland ook FIDE-meester Sasa Jovanovic uit Servië een gooi doen naar de hoofdprijs van 400 euro. De 16-jarige titelverdediger Martin Becker krijgt het echter niet alleen te verduren tegen de gevestigde orde.

Ook enkele Nederlandse talenten gaan voor het allerhoogste in dit toernooi. Joost Michielsen van eersteklasser DSC uit Delft en Sander van Eijk van Wageningen, dat in dezelfde klasse uitkomt, gaan in deze groep voorop. Echter ook Robin Swinkels die voor de gedegradeerde meesterklasser SMB gaat spelen en de pas 14-jarige Vincent Rothuis zijn kanshebbers voor een hoge eindklassering. Uit Arnhem zijn het de ASV-ers Wouter van Rijn en Olivier Bruning en zeker ook Bob Beeke en Anthony Migchels van De Toren die voor verrassingen kunnen gaan zorgen.

[bron: schakers.info]