home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 6 – Millingen... het ging op en neer...

woensdag 10 februari 2010
De titel boven dit stuk klopt, maar uiteindelijk verloren we wel tegen Millingen. Eindstand werd 2- 4 in hun voordeel. Zie foto van onze teamleider ter illustratie. De speelavond kende de nodige wisselingen in zowel spelbeelden als stemmingen. Hierbij een korte terugblik van deze "Op en Neer" gaande bewegingen.

Op
Van te voren hadden we als team al een inschatting gemaakt dat we het moeilijk zouden krijgen. Dit gezien het elo-ratingverschil met onze tegenstanders. Vooral op de eerste borden was en is Millingen eigenlijk voor ons een maatje te groot. Desalniettemin kunnen we achteraf constateren dat we zeker niet zijn weggespeeld. Aan alle borden werd stevig strijd geleverd en taaie tegenstand geboden. In geen enkele partij blunders. Een algeheel gelijkspel was tegen 22.00 uur nog mogelijk (gezien door de ogen van een gematigd optimist). Peter Groenewald kwam een pion achter maar hij wist zich aan de druk te ontworstelen en kwam op een mooie remise uit. Idem Willem Dentz. Zijn partij was steeds in balans en er gebeurden geen gekke dingen. Henny Goverde zijn partij heb ik niet kunnen volgen maar een gelijkspel halen op het eerste bord tegen deze tegenstander is hoe dan ook knap. Pierre van Cruchten die Evert Niessen (vakantie) verving hield prima stand in een onoverzichtelijke partij. Tot aan het eind toe bleven zowat alle stukken op het bord. Pierre hield de zaak goed potdicht. Zijn tegenstander kreeg geen aanknopingspunten voor aanval. Ook remise.

Neer
Jan Schillings en ondergetekende redden het niet. Deze twee partijen hadden ongeveer een gelijke strekking ten aanzien van het verloop van de partij en hoe de nederlaag gestalte kreeg. Eerst een pion kwijtgeraakt in het middenspel, vervolgens een wat ongelukkige pionnenstructuur die resteerde. Daardoor in het eindspel een 2e pion kwijtgeraakt. Tegen mindere tegenstanders krijg je soms nog wel eens een tegenkansje maar dat werd ons deze keer niet geboden. Op beide borden wisten de Millingenaren vrijpionnen te realiseren en ze maakten het, eerlijk is eerlijk, knap af.

Op
Aan het eind van de avond vroeg ik onze teamleider of hij de uitslag wilde visualiseren met zijn vingers. Beelden zeggen vaak meer als tekst. Dat wilde hij graag doen. Laat dit beeld op je inwerken. Zeg nou zelf, je zou zweren dat we met 4-2 gewonnen hebben in plaats van met 2-4 verloren. Deze teamleider straalt optimisme, spirit en zelfvertrouwen uit. Dat geeft de burger moed en inspiratie voor de volgende match. We halen de schade wel in.

Neer
Toen ik café Groenewoud om 23.30 uur verliet en mijn kabelfietsslot wilde openen brak het fietssleuteltje in het slot af. Balen. De fietskabel had ik vastgeklonken aan het fietsrek. Kreeg en krijg het niet meer los. Naar huis moeten lopen.

Frans Drummen
p.s. Heeft één van jullie misschien een slijptol?

wachtwoord vergeten?