Verslag Koningswaal - SMB 4

maandag 15 maart 2010
Met 3 auto's vertrok SMB 4 naar Beuningen, naar Koningswaal, de club waarbij je zoals hun naam doet vermoeden je thuis moet voelen. Oscar kwam met zijn Jeep op het station aan waar hij Roel en Robin oppikte. Huub vertrok met mij en Jos en Evert was op eigen initiatief vertrokken. Drie invallers dus. Eric, Huub, Jos, Oscar en ik hebben alle 6 wedstrijden gespeeld.

Omdat Bart niet kon en Eric al 4 keer zwart had gehad waren bord 1 en 3 bezet. Jos, de best presterende bij de training van Willy Hendriks, had het vertrouwen gekregen van de nieuwe teamleider en mocht op bord 4 spelen. Hij speelde een fantastisch opgebouwde partij en ofschoon zijn tegenstander door de vlag ging was het een paar zetten later toch mat geweest.

Eric had winst door de regel "aanraken is zetten" (of "zetten is aanraken" zoals Cas Aubel het omschrijft). Zijn tegenstander raakte de dame aan terwijl hij schaak stond en moest het schaak opheffen. Dat kon alleen maar door de dame ertussen te zetten. Dank je wel. Evert speelde tegen Rinus Mulders, nog steeds eigenlijk een klein beetje SMB-er voor vele. En Rinus, onlangs 2e in Millingen in de B-groep, ging al snel akkoord met remise.

Ik speelde tegen een Kroaat, Admir Silajdzic. Hij speelde als Anand, 40 zetten in 30 minuten is ongeëvenaard. Huub en Oscar verloren, Evert remiseerde en de rest won, met een grote pluim voor Jos zijn spel. Hiermee kwam de uitslag op 5½-2½ voor SMB, waarbij de drie invallers samen 2½ punt scoorden.

Valentijn