SMB Partijen Database online

donderdag 14 oktober 2004
Vanaf vandaag is de SMB Partijen Database open voor alle leden van SMB die zelf partijen hebben vrijgegeven. In deze database staan vele partijen die gespeeld zijn door leden van SMB. De partijen kunnen op verschillende manieren doorzocht worden, bijvoorbeeld op naam witspeler, naam zwartspeler, of op datum. Het resultaat is een lijst met alle gevonden partijen die direct online kunnen worden nagespeeld. Deze partijen hoeven dus niet eerst gedownload te worden en u heeft er geen speciale software voor nodig.

Met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord krijgt u toegang tot de SMB Partijen Database. Deze gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk, u mag deze nooit aan iemand anders kenbaar maken. Indien een ander lid van SMB toegang wilt tot de SMB Partijen Database, dan kan deze persoon de inlogcodes opvragen. Indien er misbruik wordt gemaakt van uw inlogcodes, dan wordt u de toegang tot het systeem ontzegd.

De SMB Partijen Database staat en valt met de partijen die door u worden ingeleverd. Wij verzoeken u daarom na elke ronde van de TSC en het SMB Open het notatieformulier bij onze wedstrijdleider in te leveren. Bovendien verzoeken wij u om zo duidelijk en volledig mogelijk te noteren. Indien u de partij in PGN-formaat wilt inleveren, is dat ook mogelijk. Dit scheelt ons veel tijd.

Ik wil hierbij een aantal personen bedanken die de SMB Partijen Database mogelijk hebben gemaakt. Allereerst bedank ik Eric de Visser die met het idee voor deze database kwam. Mijn grootste dank gaat uit naar Bernard Koolen die alle partijen heeft ingevoerd in de database en dit in de toekomst ook zal blijven doen. Tenslotte wil ik Bram van den Berg bedanken voor het testen van de database en zijn waardevolle opmerkingen.