home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Introductiemarkt studenten

maandag 16 augustus 2010

Op 16 augustus vond in Park Brakkenstein de introductiemarkt plaats voor de komende eerstejaarsstudenten van de universiteit. Talloze verenigingen uit Nijmegen presenteerden zich aan de jongelui. Zo ook SMB. Gerard Eickmans en ik hebben er dit jaar namens SMB gestaan. Vorig jaar waren dit Jos Claessens en Roel Klein (dacht ik), zij konden deze keer niet wegens andere verplichtingen en vakantie maar hebben wel hun ervaringen goed aan ons overgedragen.

Het was leuk om te doen en het idee van vorig jaar werkte goed. Dat hield in dat er op een demonstratiebord een (niet al te moeilijke) schaakopgave vermeld werd en dat men "de beste witte zet" diende aan te geven. Onder de goede oplossers zal een bioscoopbon verloot worden. Mensen bleven bij de kraam hangen en gingen of in groepjes de stelling bespreken of in hun eentje minutenlang naar het bord staren en kwamen daarna met enige schroom de oplossing op een papiertje inleveren. We hadden dus bijna altijd publiek rondom de kraam. Ik dacht dat ik een simpele opgave (via internet) had uitgekozen maar de aankomende studenten hadden er vaak heel veel tijd voor nodig.

Nog beter werkte het om snelschaakpartijtjes van 5 minuten te doen. Dat trok ook meteen publiek en vrienden en vriendinnen van de speler dromden er om heen en moedigden aan. Ik vond het zelf ook spannend, won er een paar maar verloor ook 1 keer smadelijk. Schrale troost, juist deze speler beloofde dat hij eens op de clubavond zou komen kijken.

In ieder geval een goede formule om deze opzet te herhalen. Uiteindelijk met een tiental student-adressen naar huis gegaan die we nog eens kunnen benaderen voor een vervolguitnodigingsmail. Dus wie weet levert het hopelijk iets op aan nieuwe leden. Het is wel nodig om met zijn tweeën de kraam te bemensen, dat was nu niet het geval. Gerard kon namelijk gezien andere verplichtingen alleen helpen met op- en afbouwen van de kraam (waarvoor overigens veel hulde want het demonstratiebord werkte dus perfect).

Donderdag 26 augustus is de intromarkt van de HAN. Van 11.00 tot 13.00 uur. Ik ga daar ook naar toe maar als iemand erbij kan zijn, heel fijn. Liefst één van de jonge generatie schakers, want daar herkennen studenten zich natuurlijk het meest in en ook voor snelschaakpartijtjes moet je eigenlijk met zijn tweeën zijn om een leuke start te maken. Laat even weten als je daar een mogelijkheid toe hebt. Bij voorbaat dank.

Frans Drummenwachtwoord vergeten?