Een jeugdspeler/speelster aan het woord

donderdag 7 oktober 2010
De jeugdafdeling van SMB start met een rubriek waarbij we een jeugdspeler/speelster zelf aan het woord laten. Ze vertellen iets over hun belevenissen bij de jeugdafdeling, hun schaakpartijen of over andere zaken die ze bij het jeugdschaak meemaken of ervaren. Het is de bedoeling dat er ongeveer 1x per maand een nieuwe jeugdspeler zijn of haar verhaal doet. De jeugd heeft de toekomst en het is leuk en interessant hun meningen en verhalen te vernemen. Bovendien weten de senioren met wie ze over enige tijd te maken krijgen (wees gewaarschuwd). Deze keer is aan het woord...

Guus Alberts Guus tegen Bart de Kort in een snelschaakpartijtje van 5 minuten ... altijd spannend

GUUS ALBERTS


In september 2004 kwam ik bij de jeugdafdeling. Ik kan terug kijken op zes mooie jaren bij de jeugd. Het schaken is een prachtig spel, maar het wordt vele malen leuker als je het in competitieverband gaat doen, want je leert mensen kennen met dezelfde hobby en dan zie je jezelf vooruit gaan. Als je tegenstanders op niveau hebt is het veel leuker. Ik ben uiteindelijk clubkampioen geworden, na een spannende finale tegen Maarten Kwaaitaal (die goed is geworden toen hij bij SMB kwam!), een mooie prestatie. Ik heb veel goede ervaringen opgedaan, ontzettend veel geleerd, er zijn altijd trainers die tijd hebben voor vragen. Ik heb een paar keer simultaan gespeeld (dan loop je meerdere borden langs), dat is erg leuk. Uit ervaring weet ik dat sportiviteit erg hoog in het vaandel staat. Er zijn mensen die hier speelden die uitgegroeid zijn tot meesters. Dus er is toekomst voor de mensen die hier heen komen.

Deze foto's zijn genomen in café Groenewoud, dat is de locatie waar de volwassenen spelen; daar heb ik ook wat aardige resultaten geboekt. Vanaf september 2010 speel ik daar vast, daarvoor alleen als het goed uitkwam.