home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 6 zet voorzichtig stijgende lijn in

woensdag 12 januari 2011
Na de barre nederlaag van 6-0 na een barre rit in de barre decemberwinter kon SMB 6 het deze keer goedmaken: een confortabele thuiswedstrijd in het vertrouwde Groenewoud tegen het 5e van Het Kasteel uit Wijchen. Jaap Schuld had zich tijdig afgemeld. Maar het team had alle vertrouwen in good old man Frits Meulenbeld, die als invaller de storm aan het eerste bord zou moeten keren.

Bij het startschot bleek dat Luuk zonder bericht afwezig was. Uit een telefoontje bleek dat hij ziek was en (daardoor?) vergeten was dat er gespeeld moest worden. Een geluk voor Lucas die al enige tijd popelde zijn debuut in het externe seniorencircuit te mogen maken. De speelzaal miste, als we het goed hadden, in de omgeving van de speelbaan voor het 6e aansluitpunten voor de electronica waarvan Lucas zich bedient, maar de tegenstander was bereid zich uit de groep te laten zetten. De strijd kon beginnen.

Binnen de kortste keren rommelde het geweldig aan bord 4, waar Hugo en zijn tegenstander met stukken smeten alsof ze er genoeg hadden. Maar na ruim een uur kwam Hugo tot de conclusie dat hij er beduidend minder had overgehouden dan zijn tegenspeler: 0–1. Lucas was fris begonnen met een pionnetje te verorberen, en het zag er lang naar uit dat zijn debuut niet onbeloond zou blijven. Dorus nam gewoontegetrouw aan bord 2 plaats, onder aantekening dat hij al een hele tijd uit vorm was. Hij had weinig moeite om dat te bewijzen: 0–2. Ilona moest de strijd aanbinden tegen ex-SMBer Paul van Deemen. De partij werd eerst echt leuk om aan te zien toen Ilona een stuk achter was gekomen: zij toverde veel creatieve zetten uit haar hoofd, maar daar koop je geen punten voor: 0–3.

Op dat moment kreeg ik een remise-aanbod. Aannemen zou betekenen: de match verloren, dus nog maar even goed nagedacht. Dat hoefde niet lang te duren, want toen kwam de melding dat ook Lucas de koning had omgelegd: 0–4. Het aannemen van de vrij voor de hand liggende remise-aanbod was toen voor mij geen probleem meer: ½-4½.

Het volle punt zou van Frits moeten komen. Die stond ook beter, en had (daarom?) eerder ook een remise-aanbod gehad. Maar dat was niet bij hem doorgekomen. Het is overigens de vraag of hij het dan zou hebben aangenomen. Frits leek op winst te zullen uitkomen, maar zijn klok stak daar een stokje voor: ½-5½.

Toch meer dan de 0-6 in Rhenen, nietwaar? Wie weet waar we nog zullen eindigen.

Cas


wachtwoord vergeten?