home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 6 komt eraan

verslag Mook 2 - SMB 6, zondag 20 februari 2011
Donderdagavond 17 februari speelde SMB 6 een uitwedstrijd tegen Mook 2. Teamleider Cas Aubel was afwezig, dus kreeg ik voor de tweede keer de kans om in te vallen in het externe team. Ilona Sanders nam voor de gelegenheid het teamleiderschap waar. Voor het onderstaande verslag heb ik veelal gebruik gemaakt van informatie die onze trouwe supporter Hans Eshuis me heeft doorgegeven, want zelf kon ik de andere partijen niet volgen omdat ik zelf een lange partij had en (natuurlijk) ook niet kon zien hoe het ervoor stond.

Na de opening was er nog weinig tekening in de strijd. Jaap Schuld stond een pion achter, maar Hugo Maas en Ilona Sanders (die zichzelf had opgeofferd door aan het eerste bord te gaan zitten) stonden iets beter.

In het tweede uur begonnen er pas noemenswaardige verschillen te ontstaan. Luuk Jensen kreeg een stuk cadeau en ook ik kwam een kwaliteit voor, maar Jaap Schuld werd langzaam weggespeeld. Uiteindelijk gaf hij na twee uur spelen op: 1-0 voor Mook 2. Maar de situatie op de andere borden was alleszins hoopvol.

Het tweede resultaat van de avond was van Hugo Maas. Hij had zijn lichte voordeel vastgehouden, maar het was nooit concreet geworden en dus was na 2,5 uur spelen remise een feit: 1,5-0,5. Ook Dorus Peelen kwam uiteindelijk niet verder dan remise: 2-1.

Intussen was Ilona Sanders' stelling niet meer wat die geweest was: haar tegenstander had haar voordeel geneutraliseerd en was inmiddels zelf in het voordeel gekomen. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe bij Ilona waardoor haar tegenstander uiteindelijk een vol punt kon incasseren: 3-1.

Deze achterstand betekende dat zowel Luuk Jensen als ik een vol punt nodig hadden. Bij Luuk leek het goed te gaan: hij had zijn stuk voorsprong behouden en ondertussen was zijn stelling ook al flink verbeterd. Dat kon toch niet fout gaan? Maar Luuk gaf zijn stuk voorsprong weer weg! Ineens stond hij minder, maar even later gaf zijn tegenstander op zijn beurt een toren cadeau, waarna die meteen opgaf. Zo was de 3-2 een feit.

Alleen ik was nog bezig. Ik had een eindspel met een kwaliteit en een pion meer bereikt, maar kon nog niet direct winnen. Mijn tegenstander bood remise aan, wat ik resoluut afsloeg. Maar een paar zetten later, met nog 3 minuten op de klok (tegen 4 voor mijn tegenstander), zag ik even niet meer hoe ik verder moest komen. Ik begon te twijfelen of het wel te winnen was, ook omdat mijn tegenstander al remise had aangeboden, en bood daarom op mijn beurt remise aan. Dankbaar werd dit aanbod aangenomen en na de partij gaven omstanders aan hoe ik het had kunnen winnen. Jammer van het halve punt en het matchpunt, maar ik kon tevreden zijn over mijn spel en remise tegen iemand met 300 ratingpunten meer is ook een goed resultaat.

Zo verloren we met 3,5-2,5. Dit was al een stuk beter dan de 5,5-0,5 van de vorige wedstrijd en een goed resultaat tegen deze sterke tegenstander. Onze volgende tegenstanders zijn gewaarschuwd: SMB 6 komt eraan! Wat voor mijn partij gold, gold ook voor het hele team: het spel was al goed, het resultaat komt nog wel!

Lucas de Jong


wachtwoord vergeten?