home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Oproep jeugdafdeling SMB

zaterdag 28 mei 2011
Beste leden van SMB,

Het gaat al een tijdje niet goed met de aanwas van onze jeugdafdeling. Ondanks tal van initiatieven om het aantal leden te vergroten (brief naar alle basisscholen in Nijmegen, het verzorgen van een aantal schaakclinics bij basisscholen, artikel in de wijkkrant-oost) komen er nauwelijks leden bij.

Er zijn op dit moment 15 kinderen die min of meer regelmatig de clubavond bezoeken. Gerard Eickmans heeft aangegeven met zijn activiteiten bij de jeugdclub te stoppen. Het bestuur betreurt dit, maar is Gerard zeer erkentelijk voor wat hij afgelopen jaren voor de jeugd heeft gedaan.

Om de jeugdclub van nieuw elan te voorzien zijn we voor het nieuwe seizoen daarom, naast nieuwe leden, ook op zoek naar zeker 2 kaderleden. Jeugdleider Pieter van Groenestijn is aftredend, maar heeft aangegeven desgewenst - al of niet als jeugdleider - te willen helpen bij continuering en gewenste uitbouw van de jeugdafdeling.

Het belang van de jeugdafdeling blijkt alleen al uit de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren! Carl Wustefeld, Jochem Aubel, Roy van den Hatert, Wouter Knoop zijn allen bij de jeugdclub begonnen en spelen nu in het eerste team. Ook Lars Kurstjens, Dennis Jaheruddin, Yannick Wouters, Robin Oostrum, Roel Klein, Guus Alberts, Dorus Peelen en Lucas de Jong zijn bij de jeugdafdeling van onze vereniging gestart.

Er is nu nog een basisgroep kinderen, daar is op voort te bouwen. Als de jeugdafdeling zou stoppen, gaat deze groep voor onze vereniging verloren en wordt een herstart helemaal moeilijk. Daarom een oproep. Concreet hebben wij de volgende vraag: Bent u bereid om op de clubavond van de jeugd, dat wil zeggen vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, te helpen bij de jeugdafdeling?

Dat helpen kan inhouden:
wekelijks (of twee/driewekelijks als meerdere personen zich aanbieden) om de schaakattributen te helpen klaarzetten
sparren met de jeugd
meegaan met de jeugd naar toernooien
les geven
meedoen met wervingsactiviteiten nieuwe jeugdleden

Indien u hiertoe bereid bent, neem dan liefst voor 1 juli contact op met Pieter van Groenestijn, jeugd@smb.nl. Natuurlijk kunt u, geheel vrijblijvend, eens een kijkje komen nemen op de clubavond. Onze jeugd speelt op genoemd tijdstip in wijkcentrum de Klokketoren.

We hopen dat we in het nieuwe seizoen de jeugdafdeling met jullie steun nieuw leven kunnen inblazen.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur SMB


wachtwoord vergeten?