home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Toekomst SMB extern

zaterdag 16 juli 2011
Het komende externe seizoenen zal een aantal wijzingen plaatsvinden binnen de hoogste competitieteams van SMB. Door het vertrek van sommige spelers van SMB 1 zijn er ook gevolgen voor de samenstelling van de andere externe teams.

Allereerst en met name is dit het geval voor SMB 1. Dit team speelde afgelopen jaar in de Eerste Klasse van de KNSB. Het team handhaafde zich hierin keurig. Het volgend jaar zal de samenstelling van het team echter ingrijpend zijn gewijzigd. Zo komt Stan van Gisbergen komend seizoen uit voor Amstelveen en Jaap Houben vertrekt naar Utrecht. Wegens een gebrek aan perspectief hebben ook Hans Klip, Carl W├╝stefeld, Fitzgerald Krudde en Jochem Aubel besloten niet meer actief te zijn als externe spelers van SMB.

Het bestuur betreurt deze keuze van de spelers in hoge mate, maar bedankt ieder van hen hartelijk voor jarenlange trouwe dienst aan de club. Wij wensen Hans, Jochem, Carl, Fitzgerald, Stan en Jaap veel succes in hun verdere loopbaan als schaker, waar die dan ook wordt voortgezet.

Zonder de inbreng van deze zes spelers is het niet denkbaar dat SMB 1 op een goede manier voor de dag kan komen in de Eerste Klasse van de KNSB. Daarom is in overleg met een aantal overgebleven spelers en de KNSB besloten om SMB 1 een vrijwillige degradatie te laten ondergaan naar de Derde Klasse. Hieraan zijn verder geen consequenties of sancties verbonden voor de club. Door deze verandering behoudt SMB een team op KNSB-niveau en kunnen de spelers van het vernieuwde SMB 1 een competitief jaar tegemoet gaan.

Ook voor SMB 2 betekent dit een verandering in samenstelling. De teamindeling is in dit stadium nog niet definitief, maar zeker is dat een aantal spelers zal moeten doorschuiven om SMB 1 aan te vullen.
Binnen het bestuur en tussen bestuur en direct betrokkenen, waaronder vanzelfsprekend ook de teamleiders, zal in overleg naar de best denkbare oplossing worden gezocht, waarin ieder clublid dat in aanmerking komt voor SMB 1 en SMB 2 op het juiste niveau kan spelen.

Zoals gebruikelijk zal de definitieve samenstelling van de hoogste teams op de Algemene Ledenvergadering (30 augustus aanstaande) worden bekendgemaakt.

Namens het bestuur van SMB,
Roel Klein
Extern Competitieleider


wachtwoord vergeten?