home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Rondleiding en voorbeschouwing nieuwe speellocatie 't Hert

woensdag 14 september 2011
Maandagavond 12 september werd er voor de SMB-leden een introductie en rondleiding gegeven in de nieuwe speellocatie, voorzieningencentrum 't Hert. We werden zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen door beheerster Lizette Hock. Ze vertelde in de grote zaal (annex speelzaal) voor een gehoor van ruim 20 SMB-ers iets over de achtergrond van het gebouw, welke vaste gebruikers er zitten en hoe het in de praktijk reilt en zeilt. Leuk en prettig voor ons als nieuwkomers om te horen.

De sfeervolle speelzaal waar we werden toegesproken werd door menig SMB-er vergeleken met de speelzaal cafe Groenewoud (is hij nou groter of niet?). Hoe dan ook, de ruimte oogde en oogt door zijn openheid en hoogte ruimer. Ook de speeltafels en stoelen werden als zeer prettig ervaren. Ruim plek voor 4 spelers aan een tafel.

In en bij de speelzaal is ook de opslagruimte voor de schaakattributen. Gerard Eickmans had de afgelopen week hier al veel voorwerk verricht en de 2 kasten al met schaakspullen op maat gemaakt en ingericht. Ziet er allemaal prima en praktisch uit.

Daarna kregen we een rondleiding en pas echt goed zicht op de grootte van het hele complex...


Een basisschool (met speelplaats bovenop het dak), een peuterspeelzaal, een consultatiebureau, vergaderruimtes, een jongerencentrum, een dubbele sportzaal, een keukenvoorziening met diverse kookeilanden, de ontmoetingsruimte, lokaal voor de biljarters, een rookruimte, diverse recreatieve en creatieve ruimtes, lokalen van Pluryn en welzijnsorganisatie Tandem, buitenschoolse opvang, een aparte computerruimte. Eigen teveel om alles in een keer te kunnen plaatsen.

Lizette vertelde dat je als zuigeling hier terecht kan en vervolgens in elke verdere levensfase bij 't Hert iets van je gading vindt. Voor scholing, of voor recreatie, of voor gezondheidszorg, voor sportieve activiteiten. Je hoeft als het ware de wijk niet meer uit.

In de gesprekken en eerste reacties tijdens de rondleiding werd met name de uitstraling en sfeer in het gebouw geroemd. Ik hoorde reacties als: "warm en prettig". Bewondering ook voor de afwerking en het materiaalgebruik. Al met al, de eerste indrukken waren en zijn zonder meer positief. Lof. Zowel naar de speelzaal, de algehele sfeer en de gastvrije ontvangst. Het moet hier gaan lukken voor SMB.

Met een dankwoord aan Lizette werd de rondleiding om ongeveer 21.00 uur afgesloten. Dinsdag 4 oktober spelen we onze eerste partij in 't Hert.

Frans Drummen


wachtwoord vergeten?