home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 1 verliest van Geleen

woensdag 21 december 2011
Afgelopen zaterdag heeft het eerste team de uitwedstrijd tegen Geleen met 5-3 verloren. Geleen had een groot ratingoverwicht en omdat wij met maar 7 man kwamen opdagen is de wedstrijd eigenlijk nooit echt spannend geworden. Ikzelf kwam een paar minuutjes te laat aan bij het station, maar helaas was het team toen nog niet compleet. Ruben was namelijk niet komen opdagen en we hebben ook niets meer van hem gehoord. Vandaar dat we besloten hebben om maar met zijn zevenen op pad te gaan. We lieten het eerste bord open en hadden mazzel dat Geleen hun sterke IM op dit bord hadden geplaatst, maar we stonden zo al wel snel met 1-0 achter.

De eerste partij die klaar was, was die van Dennis. Zijn tegenstander wist een gevaarlijke stelling op te bouwen op de koningsvleugel waardoor de stukken van Dennis daar in de verdediging stonden. Vervolgens ontwikkelde zijn tegenstander spel op de damevleugel en Dennis verloor toen een kwaliteit. Gelijk hierna verloor hij nog een kwaliteit en toen was de partij uit.

Snel hierna was Wouters partij afgelopen. Wouter had een prettig ruimtevoordeel en hij was al ver gevorderd op de koningsvleugel, toen zijn tegenstander ineens lang rokeerde. Nog steeds was er niet aan de hand, maar Wouter reageerde niet goed toen zijn tegenstander de stelling ging openen. De c-pion van zijn tegenstander mocht zomaar van c6 doorlopen naar c3. Ineens stonden de stukken van Wouter helemaal verkeerd en hij kon dameverlies niet meer voorkomen: 3-0.

Hierna speelde Paul remise. Ik had het tijdens de partij het idee dat hij niet echt prettig stond, maar ik heb altijd moeite met het volgen van de partijen van Paul, dus het kan zijn dat ik ernaast zit. Hij kwam echter nooit echt in de problemen en wist af te wikkelen naar een eindspel dat ongeveer gelijk was. Daarom werd er remise gegeven.

Hierna waren Lars en ikzelf ongeveer tegelijk klaar. Hoewel we allebei met wat nadeel uit de opening kwamen, wisten we beiden de partij winnend af te sluiten. Lars kwam al snel in een eindspel terecht waarbij beide partijen alleen nog maar lopers en torens hadden. De pionnenstructuur was Lars was wel behoorlijk slechter dan die van zijn tegenstander en ik dacht dat hij het zwaar zou gaan krijgen. Maar zijn tegenstander liet Lars een van zijn dubbelpionnen oplossen en toen hij daarna niet goed reageerde wist Lars ook nog een pion te winnen. De zwartspeler had nog wel wat compensatie kunnen krijgen vanwege zijn actieve torens zoals bleek in de analyse, maar zoals hij het nu speelde verloor hij een kwaliteit en hij kwam er verder niet meer aan te pas.

Ikzelf speelde een interessante partij waarbij beide koningen geen veilig onderkomen wisten te vinden. Mijn tegenstander richtte zijn stukken op de koningsvleugel om daar mijn koning te bedreigen, terwijl ik er alles aan deed om het centrum te openen. Uiteindelijk slaagde ik hierin en ik kreeg gevaarlijke dreigingen tegen de zwarte koning. Terwijl ik in tijdnood kwam speelde mijn tegenstander niet de beste zetten en miste hij een paar kansrijke voortzettingen. Vervolgens beging hij een enorme blunder waardoor de partij meteen uit was: 3,5-2,5.

Ondanks deze twee winstpartijen was duidelijk dat we niet zouden gaan winnen. Zoals Bram als Jacques (die nu al voor de derde keer in vier wedstrijden heeft ingevallen, dank daarvoor!) kregen een minder eindspel op het bord. Beide tegenstanders speelde het goed uit een het leek alsof er nog twee nullen aan zouden komen. De tegenstander van Bram leek zich te ergeren dat Bram zo lang doorspeelde en hij speelde snel en achteloos de laatste zetten. Hij had overzien dat Bram nog een laatste valletje had opgezet en hij trapte erin, waardoor Bram toch nog wegkwam met een halfje. Ook de tegenstander van Jacques pakte het niet al te handig aan en het leek nog even dat het hier ook remise zou worden, maar uiteindelijk wist hij de winstweg toch te vinden waardoor de einduitslag op 5-3 uitkwam.

Roy


wachtwoord vergeten?