home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Fotoverslag Open Avond 7 februari

woensdag 8 februari 2012
Voor het 2e opeenvolgende jaar organiseerde SMB een Open Avond. Opzet en doel van de avond was promotie van het schaken in het algemeen en SMB als schaakclub in het bijzonder. Bezoekers, clubspelers, maar ook zeker de doorsnee thuisschaker kunnen op zo'n avond in een ongedwongen sfeer kennis maken met de clubsfeer bij SMB en de speellocatie.

Nieuwe bezoekers zijn op de wekelijkse dinsdagavond-speelavond uiteraard altijd al van harte welkom bij SMB, maar bij een open avond is er een extra lage drempel. Er is geen interne of externe competitie, iedere clubspeler kan gemakkelijk aanschuiven bij een "nieuwkomer" en in de pauze halverwege de avond kun je snel contact leggen met de nieuwe bezoekers.

Bezoekers konden 7 februari kiezen voor deelname aan verschillende schaakmogelijkheden:
meedoen met een schaaksimultaan tegen clubkampioen en Internationaal Meester Hans Klip
deelname aan een rapidtoernooitje
een "gewone" schaakpartij met zijn tweeën
een schaakprobleem (mat in drie) oplossen

Het was wat minder druk dan vorig jaar, volgens mij te wijten aan het feit dat de Gelderlander de aankondiging en informatie deze keer niet geplaatst had. Jammer, maar niet getreurd. Er waren naast een aantal vaste SMB-leden 5 nieuwe gezichten (2 clubspelers en 3 thuisspelers). Ieder van deze nieuwe bezoekers, die ik aan het eind van de avond sprak, vonden het een leuke avond en toonden zich geïnteresseerd in toekomstige SMB-activiteiten en voor de wekelijkse clubavond. Dus wie weet... fijn als dat zou lukken.

Lucas met secondant won fraai. Hij wist de dame van Hans te vangen. Valentijn ruikt zijn kans. Ook hij won in een mooi eindspel van loper tegen drie pionnen.
Rapidtoernooi. Rapidtoernooi.
Nog enkele spelers speelden een gewone partij met zijn tweeën. Nog enkele spelers speelden een gewone partij met zijn tweeën.

Allereerst de simultaan van Hans. Hans kreeg 15 spelers tegenover zich en hij kreeg pittige tegenstand. Vorig jaar had Hans een score van 100%, dus dat cijfer viel niet te verbeteren. Uiteindelijk wist hij er 12 te winnen en verloor er 3. Ik zou er zelf mee willen thuiskomen met zo'n uitslag, maar Hans vond dat hij niet accuraat gespeeld had en was niet tevreden over zijn spel. Toch valt dat nog wel mee denk ik. Ik zag de partij naast me waar hij tegen een speler uit Wijchen speelde met een rating van dik 1900. Hij kwam hier 2 pionnen achter, maar met een enkele combinatie wist Hans het hier fraai uit te spelen. Mooi om te zien. Zou ook zeker de moeite waard zijn om de analyse van deze winnende zetcombinatie op het forum te zetten. Geldt ook voor de beslissende partijgedeelten van de drie winnaars, te weten: Lucas de Jong, Valentijn Pfijffer en Hans van Leeuwen.

Knap resultaat van deze spelers. De partij van Hans van Leeuwen heb ik niet kunnen volgen. Hans was vorig jaar al een taaie simultaan-tegenstander, want hij hield het toen het langste vol. De partijen van Lucas en Valentijn lieten in de na-analyse interessante wendigen en zetmogelijkheden zien. De 3 winnaars verdienden een fles wijn als prijs.

Met dankzegging aan Hans Klip, en enkele prijsjes die verdeeld werden, werd de Open Avond besloten. De prijs (fles wijn) voor het schaakprobleem (mat in drie) werd gewonnen door de bezoeker uit Wijchen. Hij was al weg op het eind van de avond bij de prijsuitreiking, maar wordt voor hem gereserveerd volgende week, want hij zou terug komen.

Frans Drummen

Uitslag rapidtoernooi:

1. Bart de Kort
2. Eric de Ridder
3. Huub Jansen 5
4. Guus Alberts
5. Oscar Mercan Cano


wachtwoord vergeten?