Schaken Op Zondag start 25 november

woensdag 21 november 2012
Een echt schakers café in Nijmegen is er momenteel (nog) niet. Er zijn mogelijkheden om hier verandering in aan te brengen. In samenspraak met Doro Krol (de Nijmeegse nachtburgemeester), SMB en café-restaurant De Hemel (vroegere Commanderie-gebouw, adres: Franseplaats 1) is besloten om in dit café in ieder geval de laatste zondagmiddag van elke maand van 14.00-1700 uur enige tafeltjes te reserveren voor schakers.

De Hemel is op de zondagmiddag een drukbeklant café, maar er is ook een aansluitende achterruimte die gebruikt kan worden als het café deel helemaal vol zou zitten. Het is niet de bedoeling om er toernooien te organiseren. Relaxt een potje schaken staat voorop. Ook voor "thuisschakers" dus heel plezierig. Bij mooi weer is er een fantastisch buitenterras om te spelen.


Een leuk initiatief waar SMB graag support aan wil geven door dit bij haar leden te promoten. Het gaat om de volgende zondagmiddagen: 25 november, 30 december, 27 januari, 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni. Doro Krol zal een echte opening doen met pers op 25 november, 14.00 uur. Leuk als er SMB-ers zijn. Enkele SMB bestuursleden zijn er in ieder geval.

Frans Drummen