Prijsuitreiking van afgelopen seizoen

woensdag 4 september 2013
Dinsdag 3 september vond in 't Hert de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De voorstellen van het bestuur werden door de leden geaccordeerd. Leden van SMB krijgen tezijnertijd het concrete verslag van de bijeenkomst. Eén van de vaste agendapunten betrof de prijzen en onderscheidingen die door leden afgelopen seizoen zijn behaald. Deze personen worden hier op de site nog eens voor het voetlicht gebracht.


1. Clubkampioen 2012-13 werd Joris Broekmeulen. Van harte proficiat. Hij volgt daarmee Hans Klip op en Joris' naam zal worden opgenomen in een illuster rijtje van clubkampioenen.
2. De Meyer-trofee, beste prestatie in de externe competitie, werd gewonnen door Lucas de Jong. Hulde. Hij kwam als teamleider van het vijfde tot een score van vijf uit zes, maar zag ook invalbeurten in het derde en vierde uitmonden in overwinningen.
3. De winnaar van de interne Keizergroep-competitie werd Huub Jansen. Van harte proficiat.
4. De SMB-schaakklok, een doorgeefprijs die de winnaar van vorig jaar mag toekennen aan een SMB-er die zich goed voor de club heeft ingezet, werd toegekend aan Guus Alberts. Pieter van Groenestijn, winnaar van vorig jaar, had zich goed van zijn jureringstaak gekweten en zowaar een shortlist opgesteld van potentiële kandidaten. Guus kreeg dus de hoofdpluim, te weten de klok.
Eén van de jaarlijkse prijzen blijft nog even boven de markt hangen, te weten de SMB-beker. De finale van de SMB-beker tussen Bram Rijkschroeff en Désiré Fassaert wordt namelijk pas 10 september gespeeld. Spannend, Bram licht favoriet. Verslag volgt.