SMB 1 - Voorst 1

woensdag 15 januari 2014
De vierde wedstrijd van SMB 1 in de promotieklasse werd gespeeld op 4 januari 2014 en was een uitwedstrijd in Voorst. Dat dit vooraf een lastige tegenstander zou worden dat wisten we al. Na een lange gezellige middag werd er helaas verloren met 5-3. De wedstrijd langs de borden. Op bord 1 speelde Bram een degelijke partij tegen Dooper. In een remiseachtige stelling moest Bram toch nog even door spelen in verband met de teamstand. Toen zijn tegenstander in ging op een pionoffer kon Bram toch nog het punt noteren.

Jelle speelde op bord 2 een degelijke partij tegen Jansen. In een lange gelijk opgaande partij zat er helaas niet meer in dan remise. Helaas betekende dit aan het eind van de middag dat de punten in Voorst moesten blijven. Op bord 3 speelde Ilya een goede partij tegen Pronk. Pronk leek aanvankelijk een pion te winnen maar deze was toch niet zo sappig als vooraf leek. Ilya wikkelde prima af en won vervolgens de partij.

Paul speelde op bord 4 een redelijk snelle opening tegen Bloemhard. In een minder eindspel werd nog hard gestreden maar werd het steeds moeilijker. Uiteindelijk heeft Paul het niet kunnen redden. Op bord 5 speelde Peter een lastige partij tegen Kraaijkamp. De aanval van Peter werd tegen gehouden en Peter hield toen onvoldoende materiaal over om staande te blijven. Helaas verloor Peter ook. Christ speelde op bord 6, had eveneens als Paul en Peter een zware dag. Helaas heb ik de ontknoping van deze partij niet mee gekregen. Uiteindelijk moest ook Christ het hoofd buigen.

Op bord 7 speelde Guus een verdienstelijke partij tegen de man in vorm bij Voorst. Dat er uiteindelijk "onnodig" verloren werd vond ook de tegenstander Kuiper. In een keurig opgebouwde partij wist Guus materiaal te winnen. In tijdnood (bij de eerste tijdcontrole) ging het helaas toch fout. Jacques had het lastig op bord 8. Maar kreeg uiteindelijk toch remise.

Zo kwam er aan een lange zware dag voor SMB 1 toch een einde. Helaas een 5-3 verlies. Des al niet te min zal SMB 1 weer scherp zijn als Bennekom op bezoek komt in Nijmegen.

Jelle van Deemen