Jeugdafdeling van SMB verhuist

zaterdag 1 maart 2014

De jeugdafdeling van SMB gaat verhuizen. Een moment om bij stil te staan. Na ruim dertig (?) jaar gehuisvest te zijn in wijkcentrum de Klokketoren gaan we vrijdag 14 maart over naar Voorzieningencentrum 't Hert. Achtergrond van de verhuizing is het feit dat de Klokketoren inwendig wordt verbouwd en dat het merendeel van de lokalen in de toekomst vast verhuurd gaat worden aan Pluryn. Daardoor kunnen we hier onze 2 speellokalen niet meer gebruiken.

In de Klokketoren heeft het jeugdschaak, zoals al gememoreerd, decennia lang een goede plek gehad. Vele kinderen hebben hier de eerste beginselen van het spel geleerd en hebben goede herinneringen aan de plek. Heel wat jeugdspelers en schaaktalenten zijn doorgestroomd naar de senioren. De jeugdafdeling in de Klokketoren was de kweekvijver voor het volwassenenschaak. In de loop der jaren zijn er hier ook heel wat Nijmeegse jeugdkampioenschappen gehouden, vele ups en downs geweest in het aantal jeugdspelers, activiteiten, jeugdtrainers en jeugdcompetities.

In principe hadden we als SMB hier met de jeugdafdeling willen blijven, maar aangezien dat dus praktisch onmogelijk werd door het vervallen van de lokalen zijn we gaan zoeken naar een andere locatie. Geluk bij een ongeluk is dat we terecht kunnen in voorzieningencentrum 't Hert. De vaste locatie ook van het senioren-schaak. De jeugd en de senioren nu gezamenlijk onder een dak is natuurlijk hartstikke fijn en vergemakkelijkt de doorstroming van jeugd naar volwassenen.

De jeugd gaat spelen en trainen in de permanente tienerruimte dat gehuisvest is op de benedenverdieping. Hun speelavond blijft ook de vrijdag van 19.00-20.30 uur. Een gezellige en sfeervolle ruimte met de nodige zithoeken. De komende periode, na de start van 14 maart, zullen we er op de website zeker nog wat foto's van laten zien. We verwachten dat het jeugdschaak van SMB hier een goede toekomst tegemoet gaat en dat we de opgaande lijn van de laatste tijd (het ledenaantal groeit gestaag ,inmiddels boven de dertig) kunnen vasthouden en zelfs nog versterken.

Frans Drummen