home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

"Jeugdige" talenten grijpen kans, ZSG 1 - SMB 1

door Jelle van Deemen, donderdag 15 mei 2014
Op zaterdag 10 mei speelde het eerste de kraker tegen ZSG 1. Helaas waren Ruben en Peter verhinderd. Met Jelmer en Guus hebben we twee prima "jeugdige" invallers. ZSG spelende voor het kampioenschap miste één vast kracht (Ronald Keizer). Voor SMB behoorde de tweede plaats nog tot de mogelijkheden, dan zou SMB zelf moeten winnen en zou BSV Bennekom moeten verliezen van Voorst.

De wedstrijd verliep voorspoedig voor SMB. Debutant Jelmer (bord 8) ging als raket uit de startblokken. Na amper 2 uur spelen had Jelmer vanuit een mes scherpe openingsvariant al het nodige materiaal buit gemaakt. Diagram 1 na 19.Kc1 g6!. Er volgde nog enkele zetten en daarna mocht Jelmer het punt noteren! Jelmer was als eerste klaar en kreeg daarvoor een welverdient cadeau: eieren!

Ilya (bord 4) kwam in een opening waarin hij voor de keuze kwam te staan, zet herhaling of iets minder komen te staan. Hij koos voor iets minder te staan (team belang). Niet veel later moest hij toch in remise berusten. Paul (bord 6) speelde een gelijkopgaande partij tegen Hoffer. Paul sloeg remise af en speelde nog even door om te kijken of er nog winst gehaald kon worden. Hoffer maakte een fout en Paul maakte hier dankbaar gebruik van. Niet veel later kon het punt genoteerd worden op het wedstrijdformulier.

Op bord 1 speelde Jelle met de witte stukken een tactisch spelletje om het centrum. Echter zonder enig resultaat voor beide kanten. Remise. Guus (bord 7) die naast zich aan beide kanten 2 punten genoteerd zag worden, begon te geloven dat hij vandaag zijn eerste punt voor het eerste kon pakken. In een gelijkopgaande partij leek Guus het betere van het spel te hebben maar in tijdnood (eerste tijdscontrole) weet je het nooit. Guus bleef deze keer rustig en maakte de partij goed af. Nog een punt van een opkomend "jeugdig" talent.

Christ (bord 5) ging er met de witte stukken eens goed voor zitten. Met veel strijdlust kwam Christ tot een wel verdient halfje en daarmee was de teamwinst veilig gesteld. Hoe staat het bij BSV Bennekom? 0.0 - 0.0. Bram (bord 3) trof in het puntenkanon van ZSG een zeer zware tegenstander. In een scherpe en spannende stelling ging het helaas toch fout voor onze topper. Als laatste was Jacques (bord 2) bezig tegen Bart van Gelder. Jacques speelde een zeer goede en degelijke partij. Hééél lang moest onze man in een remise stelling bewijzen dat het remise was. Maar na een lang wachten werd dit beloont met een remise.

Zo kwam er een glansrijke overwinning voor het eerste team. Belangrijk was dat de "jeugdige" talenten van SMB (Jelmer en Guus) beide een punt hebben weten te scoren! Helaas, Bennekom wint met 7-1 van Voorst... en zijn daarmee de terechte kampioenen van de promotieklasse. Als dank naar SMB toe kregen we vanuit BSV Bennekom allemaal nog een drankje aangeboden. Zo kwam er na een lange leuke, gezellige en vooral super spannende schaakmiddag in Zwolle een einde. SMB 1 kan terug kijken op een goed schaakjaar. Het seizoen werd gezellig afgesloten bij de chinees in Nijmegen.


wachtwoord vergeten?