Terugblik jeugdtoernooi in Elst

zaterdag 25 oktober 2014
Zaterdag jongstleden 25 oktober deden een zevental jeugdleden van SMB mee aan het IJSCO-jeugdtoernooi in Elst. Een drietal jeugdleden had al een opwarmertje gehad de maandag ervoor bij het jeugdtoernooi in Bennekom. Elst is lekker dichtbij dus logisch dat daar de meeste animo voor was. Er werden in Elst per groep 7 rondes van 15 minuten per persoon gespeeld. In totaal waren er een achttal groepen, ingedeeld op ratingsterkte van de kinderen. In een leuke ontspannen sfeer werd er die hele zaterdagmiddag druk op los geschaakt.


De geleerde schaaklessen (bij ons op de vrijdagse jeugdclub) wierpen lang niet altijd hun vruchten af, maar ja dat hoort ook wel een beetje bij het toernooischaak; sommige kinderen zijn te druk bezig met de klok, anderen spelen veel te snel of zijn nog bezig de nederlaag van de vorige partij aan het verwerken, concentratie die plots wegvalt. Bijna alle jeugdtrainers van de verschillende schaakclubs zullen en kunnen dit onderschrijven. Het is hoe dan ook een goed leerproces want op den duur krijgen de spelers/speelsters toch meer gevoel voor het toernooi schaken. Zeker bij de oudere leeftijdsgroepen zag je dat terug. Hier werd zeer behoorlijk geschaakt.

Van de 7 jeugdspelers van SMB vielen er 4 in prijzen. Isai Zorlu werd 2e in zijn groep, Marieke van den Berg en Jason Aarts 3e in hun groep, en Thymen Litjens 4e. Blanca Ordelmans, Willemijn Bijleveld en Milan Litjens wisten ook de nodige punten te scoren maar bleven deze keer buiten de top 4 in hun groep. Hier enkele foto's van de SMB-toernooideelnemers en prijswinnaars. Jason Aarts was al naar huis zodat hij niet op de groepsfoto staat. Dank aan de organisatie van de schaakvereniging de Elster Toren die het toernooi goed en leuk verzorgd had. Alle deelnemers ontvingen tot slot een klein presentje/prijsje (schaaksleutelhanger). Dus iedereen blij naar huis.

Frans Drummen