Verslag UVS 7 - SMB 5

zondag 16 november 2014
Beste schakers,

Het was een enerverende avond daar op de Ganzenheuvel. De strijd werd aangegaan met UVS 7. Paul van Deemen aan bord 4 kon een agressieve opening van de tegenstander Guus Leufkens niet pareren. Steeds liep Paul 1 tempo achter, de tegenpartij zette knap door en Paul verloor helaas al snel. Gelukkig kon Henk Brouwer aan bord 3 wel zijn partij fraai winnend afsluiten.

Aan bord 1 bij Michel Droste zag ik een sterke partij op het bord komen, met name van de tegenstander Eric Moeri. De verdediging van Michel was niet meer vol te houden, hij verloor helaas. Dorus Peelen speelde aan bord 5 tegen de ons bekende Jaap Stork. Het was een open spel met de Koning opgespeeld. Dorus moest goed opletten maar vanavond was zijn avond. Dorus ging materiaal winnen en zijn tegenstander zag in dat hij verloor.

Het stond gelijk en bij het bestuderen van de borden 2 en 6, Jan Aalbers en Dolf Hofs, had ik nog wel mijn overpeinzingen hoe het zou aflopen. Dolf toonde echter zijn doorzettingsvermogen en won in een gelijk opgaande strijd van Ruth Plaggenborg. Wel had Dolf steeds het initiatief en Ruth moest aan het eind snel zetten omdat zij anders door de vlag ging. Bij Jan Aalbers aan bord 6 gingen de zetten richting aanval koningsvleugel van de tegenpartij. Die verloor daarbij materiaal, en uiteindelijk gaf hij op. Jan speelde beheerst de pot schaak uit, een goede partij.

Winnen wij weer, 4-2. Als teamleider ben ik trots op onze schakers die zo goed uit de startblokken komen.

Paul van Deemen
Teamleider SMB 5