Waalkadetoernooi 2015

zaterdag 4 april 2015
Op zondag 24 mei vindt het traditionele Nijmeegse voorjaarstoernooi voor viertallen plaats. Onder de naam "Waalkadetoernooi" heeft het toernooi vanaf het begin van de eenentwintigste eeuw een geheel eigen plaats verworven in de schaakkalender.

De unieke opzet van het toernooi, het schaken op verschillende locaties in de historische binnenstad van Nijmegen, dikwijls met uitzicht op de rivier en de gezelligheid van het spelen in een teamwedstrijd, zorgden vanaf het allereerste begin in 2002 voor de grote aantrekkingskracht van het toernooi. Zowel sterke (groot)meesters als huisschakers, jonge talenten en oude schaakrotten, SMB'ers en schakers uit alle streken van ons land en, niet te vergeten, vrouwen en meisjes hebben in de voorgaande jaren deelgenomen.

Inmiddels organiseert SMB de veertiende aflevering van het toernooi. Opgave geschiedt in viertallen. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro per team. Op zondag 24 mei verzamelen de schakers zich in café Vivaldi aan de Waalkade vanaf 9.30-10.00 uur; de eerste ronde gaat van start om 10.30 uur. Na zeven speelronden is de prijsuitreiking rond 17.00 uur.
Er wordt geschaakt in verschillende groepen, in Rapidtempo (20 minuten per persoon, per partij), ingedeeld naar gemiddelde ratingsterkte; in elke groep zijn mooie geldprijzen te verdienen.

Meer informatie en de mogelijkheid om uw team op te geven vindt u op www.waalkadetoernooi.nl. Het is de hoop van de organisatoren en het bestuur van SMB dat deze editie opnieuw een mooie en spannende schaakzondag zal zijn.
Tot in mei, in Nijmegen!

Huub Jansen