home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Prijzen verdeeld en gezellige afsluiting jeugdschaak

zondag 5 juli 2015
Vrijdag 3 juli was de slotavond en prijsuitreiking bij het jeugdschaak. In de verschillende competitiegroepen, te weten de Piongroep, de Paard-Torengroep en de Damegroep, konden drie prijzen verdeeld worden. Enige kinderen, die dit seizoen in de eerste helft in een lagere competitiegroep gestart zijn en in de 2e seizoenshelft in een hogere groep terecht kwamen, konden in principe dubbele prijzen pakken. (Dat deden ze ook.) Wie werden de jeugdkampioenen jeugdschaak 2014-2015?

Winnaars DAME groep Winnaars PAARD-TOREN groep Winaars PION groep

DAME groep
kampioen: Matthijs Vernooij
2e plaats: Isaï Zorlu
3e plaats: Susanna Blok

PAARD-TOREN groep
kampioen: Lise Heskes
2e plaats: Wolf Lally
3e plaats: Ogulcan Findik

PION groep
kampioen: Mathias Freijse
2e plaats: Ogulcan Findik
3e plaats: Lise Heskes

Winnaars puntenlijst
De winnaars ontvingen onder luid applaus een schaaktrofee met inscriptie en een flinke plak chocolade. Naast de interne competitieprijzen waren er ook prijzen voor de zogenaamde puntenlijstcompetitie (scores van aanwezigheid op de clubavond worden meegeteld). De drie jeugdspelers bovenaan deze lijst: Mathias Freijse, Bruno van Helvoirt en Jason Aarts. Ze ontvingen, ook onder luid applaus, ieder een fraai kinderboek en de plak chocolade.

De slotbijeenkomst van a.s vrijdag was vervolgens, na de prijsuitreikingen, qua opzet een "vrije schaakavond". Er werd geen training gegeven. Een ieder kon met elkaar schaken en diverse schaakspelen uitproberen, zoals schaken op het grote vloerbord, snelschaken, stratego-schaak, etc. Ouders waren van te voren uitgenodigd en van harte welkom om op deze laatste seizoen avond mee te doen. Er werd druk gebruik van gemaakt. Erg leuk. De grote zaal was lekker vol. Spelen tegen jeugdspelers of tegen andere ouder(s) of tegen de trainers/begeleiders, elke indeling kon.


Menige ouder moest erkennen dat zijn of haar pupil weer het nodige had bijgeleerd. In de schaakconfrontaties die ik die avond zag tussen ouders en jeugd werd fanatiek gestreden om de punten. Het "laten winnen" van vroegere tijden was er niet echt meer bij. Spannend waren ook, zoals steeds, de partijtjes gespeeld op het grote vloerschaakbord. In matches van drie tegen drie werden klokpartijen van 15 minuten gespeeld. De spelers gingen letterlijk helemaal op in het spel. Jelmer Wedholm en Hans van Leeuwen hadden het als begeleider hier druk, drukker, drukst en eigenlijk geen "vrije avond". Maar ze hielden het schaakgewoel goed onder controle.

Al met al, een erg leuke sfeer en de foto's zijn illustratief voor het beeld van die avond. Relaxt naar het einde toe. De eerste jeugdschaakbijeenkomst in het nieuwe seizoen is op vrijdag 4 september, 19.00 uur. Hierover krijgen de jeugdspelers/ouders medium augustus nog een herinneringsberichtje. Nu lekker op vakantie.

P.S. Met een aantal trainers-begeleiders van het jeugdschaak (Huub, Gerard, Henny, Jelmer, Jan, Hans en ondergetekende) hebben we na het vertrek uit 't Hert nog erg gezellig op het terras van café Maxim in Bottendaal geklonken op een geslaagd jeugdseizoen, schaakroddels uitgewisseld, SMB teams voor volgend seizoen uit de losse pols gecreëerd en brede spectaculaire vergezichten inzake het jeugdschaak geschetst. Wat doen schakers verder op zo'n terras ? Juist ja, snelschaakpartijtjes. Vluggeren met voortdurend kritisch commentaar aan de zijlijn. Het was en bleef daardoor nog lang warm op het terras. Mooie afsluiting van de avond.

Frans Drummen


wachtwoord vergeten?