Wiskundetoernooi en schaken

vrijdag 25 september 2015
Elk jaar organiseert de wiskundefaculteit van de Radboud Universiteit het zogenaamde wiskundetoernooi voor middelbare scholieren. Zo ook vrijdag 25 september. Tientallen schoolteams uit het hele land verzamelden zich op de universiteit (Huygensgebouw) om een hele dag wiskundige opgaven te ontrafelen. Tijdens de middagpauze kan men, met een broodje in de hand, lekker relaxen middels een potje schaken.


SMB levert al enkele jaren de schaakspullen voor deze middag-activiteit. Het is tenslotte goede PR voor het schaken. Onze SMB-leden Maarten Smit en Matthijs Vernooij (beiden student aan de desbetreffende faculteit) zaten in de organisatie, dus een en ander kon niet anders dan soepel verlopen. Dat was ook zo, er werden heel wat potjes gespeeld in een leuke en geanimeerde sfeer, en op het eind van het speeluur moest menigeen zich losrukken van het speelbord want ook informele schaakpartijtjes kunnen soms bloedspannend zijn.

Enige scholieren werden gelijk weer enthousiast voor het spel (na jaren niet meer gespeeld te hebben) en wilden "het spelletje" toch weer eens gaan oppakken. Leuk om te zien en te ervaren. Schaken is een laagdrempelige sport, je schuift zo aan en verleert het niet echt. Het was een mooie en geslaagde schaakactiviteit.

Frans Drummen