SMB 1 wint van Zutphen 1

door Jelle van Deemen, maandag 9 november 2015
Zaterdag 7 november speelde SMB haar derde ronde thuis tegen Zutphen. Beide teams op zoek naar de eerste teamoverwinning dus een spannende schaakmiddag voor beide teams. Het eerste punt kwam van Bram (bord 4). Vanuit een rustig ogende stelling stond het bord ineens "in de fik". Na wat onnauwkeurigheden van Sahakian, mocht Bram een fraaie overwinning noteren. (1-0)

Jelmer (bord 5) was ondertussen goed bezig tegen Henstra. Jelmer wist 3 pionen buit te maken en gaf dit niet meer uit handen. Wit heeft net 31.Dxb7 gespeeld en bespaard daarmee een lange lijdingsweg. Na 31... Dd2 21.Kg1 Dd4 22.Kg2 Ld5 gaat de dame verloren. En mooie overwinning van Jelmer.(2-0)

Bij Jacques (bord 7) ging het op dat moment minder goed tegen Van den Berg. In een niet alledaagse opening kwam hij erg gedrukt te staan. Even leek Jacques er nog bovenop te komen maar het mocht niet zo zijn. (2-1) Bij het bord ernaast ging het toen wel goed, helaas heb ik het slot gemist. Huub (bord 8) speelde een zeer degelijke partij tegen Meijer en ging rustig op zoek naar een voordeeltje. Uiteindelijk mocht ook Huub een mooi punt bijschrijven. (3-1)

Peter (bord 3) speelde een zeer degelijke partij tegen Zafari. Gezien de teamstand mocht Peter remise spelen. In een stelling waar niet veel meer kon gebeuren, werd de vrede getekend. Hiermee heeft ook Peter zijn eerste halfje van het seizoen te pakken. (3,5-1,5) Op het bord van Maarten (bord 6) stond toen al een remiseachtige stelling. Maarten zocht nog naar de winst maar had deze eerder in de partij al laten liggen. (4,0-2,0)

Het zal toch niet 4,0-4,0 worden, met Jelle (bord 1) en Paul (bord 2) nog bezig? Paul had een zeer spannende stelling op bord die beide kanten op kon gaan. Toen Paul de stelling geneutraliseerd had en een kleine voorsprong had op de klok in de tijdnood, bood Hagendijk remise aan. Dit werd dankbaar door Paul geaccepteerd. (4,5-2,5)

Aan het kopbord had Jelle zijn handen vol aan de kopman van Zutphen. Na een zeer lange zware middag leek de puntendeling binnen handbereik. Helaas maakte Jelle nog een foutje, waardoor er een pion verloren ging. Een kansloos eindspel bleef over, waarvan Ludden dankbaar gebruik maakte. (4,5-3,5) Eindstand SMB - Zutphen 4,5-3,5.