home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Nieuwe externe SMB Open leden stellen zich voor

zaterdag 24 september 2005
Externe SMB Open deelnemers.

Henk Kuiphof (ASV)
Mijn eerste schaakclub was GOVA in Arnhem. Toen ik verhuisde naar Heteren sloot ik mij aan bij ZZZ (zetten zonder zorgen) te Zetten, een heerlijke gemoedelijke club. Helaas kon de club het hoofd niet boven water houden en werd opgeheven. Daarop ben ik lid geworden van ASV, hetgeen nog steeds het geval is.
Niek van Diepen (geen) huisschaker, persoonlijk lid KNSB, ooit een half jaartje SMB-lid geweest rond 1990, daarvoor lid van SV Kanaleneiland in Utrecht waar ik uiteindelijk 3e klasse KNSB speelde (rating ongeveer 1875) – maak ik niet meer waar. Geschatte rating 1700. Momenteel ben ik weer wat actiever bezig met schaken door schaak-vader te zijn op de school van mijn kinderen – heeft SMB al een jeugdlid opgeleverd: Yara Luijten.


Huub Blom (Mook)
Het schaken heb ik niet van mijn vader geleerd. Op de lagere school leerde ik het in klas 4 en in hetzelfde jaar en ook in klas 5 en 6 werd ik kampioen. Daarna ging ik naar de NSG. Ik sloot me aan bij de schaakclub. Hans Eshuis (ex-PION) speelde er ook. Wat ik me herinner is dat we als brugpieper met de grote jongens (jongens met snor of baard uit 5 VWO) mee mochten naar Tiel. Ik kreeg op de NSG wiskundeles van Geurt Gijssen en van Siert Huizinga (ASV) heb ik nog een jaar gymnastiekles gehad. Helaas gaven ze geen schaakles! Na drie jaar was het schoolschaken ter ziele en ik kreeg het advies om me elders aan te sluiten. Voor het eerst hoorde ik de naam Pater Krekelberg. Soms maak je verkeerde keuzes in je leven. Toen legde ik het schaakbord voor jaren opzij en ging met mijn twee linkerbenen de voetbalwei in.
Toen ik in 1984 als prille vader verhuisde van de wijk Aldenhof naar Malden stopte ik ook met het voetballen. Het laatste jaar moest er te vaak zonder scheidsrechter gespeeld worden. Dat was een en al ellende!
In Malden besloot ik me bij een vereniging aan te sluiten om nieuwe sociale contacten te leggen. Ik besloot mijn oude liefde weer eens uit de kast te halen, nadat de secretaris van SV Mook, dhr. Steur me allervriendelijkst te woord had gestaan. De eerst clubavond maakte ik gelijk naam door remise te spelen tegen de vice-kampioen. Na dat jaar stopte de wedstrijdleider er mee en ik werd gevraagd om wedstrijdleider te worden. Tja, een voetbalwedstrijd heeft een scheidsrechter nodig en een schaakclub een wedstrijdleider, dus ik stemde in. Een keuze die later bleek grote gevolgen bleek te hebben.
SV Mook is een hele gezellige club. Diverse verenigingen hebben me in de loop der jaren gepolst om eens van club te veranderen. Maar ik ben altijd bij SV Mook gebleven, ondanks dat de tegenstand soms gering was. De acht kampioenschappen zijn het bewijs daarvan. Als wedstrijdleider wilde ik meer kennis krijgen van de spelregels en ik heb de OSBO daar destijds over gebeld. Ik kreeg in Nijmegen (op de NSG) weer les van Geurt Gijssen en ook van Wil Haggenburg. Toen in 1991 de OSBO geen ervaren toernooileider meer kon krijgen hebben ze me benaderd. Ik ben gedurende 7 jaar de toernooileider geweest en in 1995 toen ik een keer niet op een bestuursvergadering aanwezig was, tot vice-voorzitter benoemd! In dat zelfde jaar werd ik ook gevraagd om wedstrijdleider onder leiding van Wil Haggenburg te worden in Dieren bij het Open NK en de bondswedstrijden. Daar ben ik nu nog elk jaar te vinden.
Uiteraard kriebelt het bij me dat ik zo weinig speel. Toen de OSBO in 1998 een nieuwe competitieleider zocht heb ik mezelf kandidaat gesteld. Daardoor ontstond ook de gelegenheid om zelf weer mee te gaan spelen bij het PK van de OSBO. Het is erg leuk om aan toernooien mee te doen. Omdat ik door mijn werkzaamheden voor de OSBO zo veel schakers ken, heb ik altijd een leuke dag tussen al die schakers. Als OSBO-bestuurder is het ook leuk om verenigingen te bezoeken, bijvoorbeeld bij een receptie of een gezamenlijke slotronde.. Het OSBO vergt wel enorm veel tijd. Ik ben er als competitieleider dagelijks mee bezig. Voorheen stak ik me neus nog wel eens in een schaakboek, maar daar heb ik de laatste jaren amper nog tijd voor. Het vreemde verschijnsel doet zich echter voor dat mijn rating sindsdien stilletjes omhoog is gegaan. De laatste jaren zit die net boven de 1800.
Het SMB-Open lijkt me een leuk toernooi. Een avond per maand dat is goed op te brengen. En het is lekker dichtbij!
Rolf van Geel (UVS)
Michel Teunissen (de Toren)
Vincent Vleeming (de Toren)
Peter Hamers (de Toren)
Robert Rap (geen)
Marinus Mulders (Koningswaal)
Abdullah Rassa

wachtwoord vergeten?