Afscheid Gerard Eickmans bij jeugdschaken

donderdag 14 juli 2016

Afscheid Gerard Eickmans bij jeugdschaken


Al vanaf het begin van het millennium is Gerard Eickmans verbonden aan het jeugdschaak bij SMB. Hij heeft in al die jaren gezorgd voor de standen, de publicatie van de uitslagen, het vervoer van materiaal, noodzakelijke reparaties aan klokken, indelingen op de jeugdavond en orde en rechtvaardigheid bij kleine akkefietjes.

Tussendoor vond hij nog tijd om allerlei kisten, bakken en doosjes voor het opbergen van materiaal in elkaar te knutselen.

Op de avonden zelf was Gerard een vertrouwde verschijning, altijd in de weer ten dienste van een goed verloop van de avond. Kinderen en begeleiders stonden onder zijn zorg en hoede. Gerards adelaarsogen zagen alles en als het goed was, dan was het goed en als het niet goed was, dan zei Gerard er wat van.

Vrijdag 24 juni was de laatste jeugdavond waarbij Gerard actief betrokken was. Dat voelde vreemd en onwennig.

Gerard, na de zomer gaan we verder zonder jouw vertrouwde verschijning. Je verzette zoveel werk dat we je met z'n allen gaan vervangen. Dat zal nog tegenvallen.

We gaan je missen, dat staat als een paal boven water, maar we houden jouw voorbeeld, je hulpvaardigheid en grote inzet voor het jeugdschaak bij SMB, voor ogen.

Dank!

Trainers en begeleiders Jeugdschaak SMB, Jelmer, Henny, Jan, Maarten, Hans, Bram, Thomas en Huub