home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

Prijsuitreikingen seizoen 2015-2016

door Frans Drummen, woensdag 7 september 2016
clubkampioen Jaap Amesz bekerwinnaar Maarten Smit bekerwinnaar Maarten Smit
Keizerwinnaar Jelle van Deemen winnaar Meyer trofee Bram Rijkschroeff winnaar snelschaakkampioenschap Bram Rijkschroeff
klokwinnaar Henny Goverde klokwinnaar Henny Goverde lid van verdienste Gerard Eickmans

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen dinsdag 6 september werden traditiegetrouw de prijswinnaars van het afgelopen speelseizoen gefêteerd en voor het voetlicht gebracht. De desbetreffende bekers werden aan de winnaars uitgereikt en ook andere eerbetonen werden aan enkele individuele leden toegekend, te weten de SMB-schaakklok en het lid van verdienste van SMB. Ieder bestuurslid kweet zich van een uitreikingstaak. Het rijtje prijswinnaars en gehuldigden:

1. De clubkampioen Jaap Amesz. Voorzitter Huub Jansen onderstreepte dat Jaap zonder meer de terechte en afgetekende winnaar was van de interne competitie.

2. De bekerkampioen Maarten Smit. In een mooie finale tegen Désiré Fassaert bleek Maarten de sterkste, eerder al op de site van SMB gememoreerd.

3. Kampioen van de keizercompetitie Jelle van Deemen. Zijn concentratie op deze competitie (Jelle speelde geen interne) leverde misschien wel de eerste prijs op.

4. Winnaar van de Meyertrofee (beste prestatie externe competitiescore) Bram Rijkschroef en wel met de fraaie score van 10½ uit 12. (Correctie: er zijn drie winnaars: Bram Rijkschroeff, Alexander Greefhorst en Ruben Hogenhout. Alle drie behaalden een score van 87,5%)

5. Winnaar van het snelschaakkampioenschap van SMB eveneens Bram Rijkschroeff. Zie ook het eerder geplaatste berichtje op de site hierover.

6. Winnaar van de SMB-schaakklok werd Henny Goverde. De SMB-schaakklok wordt elk jaar uitgereikt aan een lid dat zich voor de club op een of andere manier zeer verdienstelijk heeft gemaakt. De naam van het lid wordt op de klok gegraveerd. De ontvanger van de schaakklok mag het jaar daarop de klok weer aan iemand anders doorgeven. Lucas de Jong, vorig jaar winnaar van de schaakklok, gaf de volgende motivatie voor de uitreiking aan Henny:

"Mede dankzij de organisatorische inzet van Henny hebben we een bloeiende jeugdafdeling, Henny geeft ook zelf trainingen aan de jeugd, is actief in de seniorencompetitie intern zowel als extern en kent daarbij nog steeds, ondanks het feit dat hij niet een van de jongsten is, een echte schakersambitie om beter te worden in het spel. Schrijft fraaie stukjes over gespeelde externe teamwedstrijden op de site. Bovendien erg aimabel op de clubavond, bijna altijd aanwezig en betrokken op de andere leden en de club."

7. Tot slot werd Gerard Eickmans gehuldigd voor zijn jarenlange trouwe inzet (15 jaar) voor de jeugdafdeling, als begeleider, als toezichthouder op de rust bij de jeugd, als opmaker en bewaker van de uitslagen van de jeugdcompetitie, als materiaalman en nog vele andere taken die hij in 15 jaar altijd heel nauwgezet en betrouwbaar uitvoerde. Huub Jansen reikte Gerard een oorkonde uit. Hij werd benoemd tot lid van verdienst van SMB.

Applaus en waardering voor alle winnaars.


wachtwoord vergeten?