training
begeleiders

De Hazesprong schaakkampioen van Oost-Nederland

maandag 8 april 2019

Het schaakteam van de Nijmeegse school De Hazesprong is 6 april in Warnsveld kampioen schoolschaken van Oost-Nederland geworden. Dit kampioenschap begon met 280 schoolteams waarvan via verschillende lokale en regionale voorrondes 18 schoolteams de finale Oost-Nederland speelden. Het team van De Hazesprong, met leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8, was het enige Nijmeegse team in deze finale en won alle speelrondes. Op 8 en 15 juni speelt het team op het Nederlands Kampioenschap in Gouda. De schakers van De Hazesprong zijn allemaal actief bij de Nijmeegse schaakvereniging SMB en plaatsen zich recent ook voor de clubkampioenschappen voor teams in hun leeftijdsklassen.

Cecilia Pereira Garza (groep 5), Josephine Damen (groep 8), Maarten van Eck (groep 7), Chris Eijkhout (groep 8) en Gijs Verbruggen (groep 6) wonnen als team alle rondes en wisten zich daarom al na zes van de zeven speelrondes verzekerd van het kampioenschap. "De schaakteams van De Hazesprong scoren al jaren goed, maar dit is voor het eerst dat ze kampioen van Oost-Nederland zijn geworden. De goede samenwerking tussen school en schaakvereniging SMB werpt duidelijk z’n vruchten af", aldus Ton Huybregts, schaakdocent van De Hazesprong.

bron: De Brug Nijmegen