home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuws
algemeen
interne competitie
agenda
training
begeleiders

Cecilia Nederlands Kampioen bij de F-meisjes

dinsdag 2 juli 2019

Afgelopen zaterdag, 29 juni, vond het kampioenschap van Nederland plaats voor de F-, G-, en H- categorie. Met in elke groep deelname van een SMB-jeugdlid.

Bij de F-jes begon Cecilia uitstekend met 3 uit 3. Maar in de volgende ronde moest ze tegen de gedoodverfde kampioen Tommy Grooten en verloor ze (geen schande). Ook in de 5e ronde beet ze in het zand en verloor van Cas Smets. Daarna herpakte ze zich uitstekend en eindigde ze met 5 uit 7 partijen op een gedeelde 4e plaats en werd KAMPIOEN van Nederland bij de meisjes!!!

Bij de G-tjes maakte Job een uitstekend debuut en eindigde op een keurige 23e plaats met een 50 % score. Knap gedaan! Job begon meteen met een overwinning, verloor daarna 2 partijen, maar herpakte zich met een mooie remise in Ronde 4, won in R 5 en 6, maar verloor jammer genoeg de laatste partij.

Bij de F-jes deed Igo voor het eerst mee met een groot nationaal toernooi. Hij eindigde op een 32e plaats. Het was nog net een stapje te hoog voor Igo. Maar de ervaring neemt hij mee naar een volgende keer.
Alle uitslagen en foto’s zijn hier te zien.

Kortom onze jeugd heeft goed van zich af gebeten en hebben allen een mooie schaakdag achter de rug.

Henny Goverde
wachtwoord vergeten?