home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
algemeen
interne competitie
agenda
training
begeleiders

Afscheid Jan

maandag 9 december 2019
Van de 20 jaar dat Jan Aalbers lid is van onze schaakclub SMB heeft hij meer dan de helft daarvan als enthousiast jeugdbegeleider/trainer doorgebracht. Om stipt 19.00 schreed hij de zaal van eerst De Klokketoren, en later 't Hert binnen om zijn werkzaamheden te starten. Naast het trainerschap zette hij zich ook in voor de communicatie met de ouders om hen te attenderen op de toernooien waaraan de kinderen mee konden doen. Vaak was hij ook aanwezig bij deze toernooien om hen te begeleiden en als aanspreekpunt te dienen, zoals recentelijk nog bij het nationaal kampioenschap voor de jeugdteams te Rotterdam.

Tevens was Jan de animator van de trainerscursus die hij in samenwerking met de KNSB in Nijmegen recent nog georganiseerd heeft. En waarvoor hij de financiële middelen wist binnen te slepen. Zo konden 5 SMB jeugdtrainers het KNSB diploma trainer verwerven.

Nog verdienstelijker - in de letterlijke zin zelfs - heeft hij zich gemaakt door zijn geldinzamelingsacties die een groot succes én geld opleverden. Ondergetekende heeft het genoegen mogen smaken hem eenmaal te helpen bij het collecteren t.b.v. de heer Beton. Onvermoeibaar sjouwde hij deur na deur de wijken door. En indien men niet thuis gaf, maakte hij een kleine notitie en stond een dag later weer aan de deur. Nee, Jan liet zich niet met een kluitje in het riet sturen. Externe factoren buiten de jeugdbegeleiding en oudercontact maakte het voor hem echter onmogelijk om nog langer door te gaan en Jan besloot met de jeugdactiviteiten stoppen met ingang van 1 januari aanstaande. De opname in het ziekenhuis voor een zware operatie versnelde het vertrek van Jan. Daardoor hebben we afscheid van hem als lid van de jeugdcommissie moeten nemen op de jeugdavond van 29 november en hem nog in het zonnetje kunnen zetten.

Henny Goverde


wachtwoord vergeten?